WhatsApp-groep ter verhoging van sociale controle en veiligheid

WhatsApp-groep ter verhoging van sociale controle en veiligheid

Op alle bedrijvenparken heerst een probleem op gebied van criminaliteit. Ook Bedrijvenpark Kortrijk-Noord wordt regelmatig geplaagd door mensen met slechte bedoelingen. 


Tijdens vakantieperiodes belooft Politiezone Vlas extra te patrouilleren met een ANPR - voertuig, zowel op het Bedrijvenpark zelf als op Ter Ferrants.

 

Daarnaast heeft de vzw Bedrijvenpark Kortrijk-Noord het initiatief genomen om een WhatsApp-groep op te starten waarin verdachte omstandigheden kunnen worden gemeld. De groep dient in hoofdzaak om de sociale controle en de algemene veiligheid op en rond het bedrijvenpark te versterken. Zo zijn de betrokken ondernemers van het bedrijvenpark snel op de hoogte van onregelmatigheden, een poging tot inbraak, verdachte omstandigheden op het bedrijvenpark. 


De Pz Vlas werkt mee aan dit initiatief. Vanuit de Pz Vlas wordt benadrukt dat voor dringende politiehulp ter plaatse steeds het oproepnummer 101 dient te worden gecontacteerd.

 

De WhatsApp-groep dient enkel om bijvoorbeeld verdachten sneller te kunnen opsporen en relevante info terzake te kunnen delen, om preventief te kunnen optreden of aandachtsvestigingen, te verspreiden.

 

Indien dringende politiehulp ter plaatse vereist is, dient u dus steeds het nummer 101 te bellen! 

 

Een minder dringende melding tav de politiezone Vlas kan alsook gemeld worden via de gloednieuwe APP "DigiLoket Pz vlas” of rechtstreeks via het e-mailadres meldpunt@pzvlas.be. De APP is te downloaden via de App Store (ios) of de Play Store (Android) (zoekparameter ‘pz vlas’). 

 

Wie instapt in de groep dient zich aan een aantal regels te houden :

- Het gaat enkel over het melden van verdachte omstandigheden of inbraak/poging tot inbraak. Andere berichten worden niet aanvaard. 

- Er wordt niet zo maar op een melding gereageerd via de groep, tenzij de reactie aanvullende info bevat. 

- Informatie verkregen via deze groep wordt NIET verder verspreid, zeker niet op sociale media 

- De persoon die een melding doet, vermeldt steeds of hij al dan niet eveneens het nummer 101 heeft gebeld. 

- Er wordt rekening gehouden met gepast taalgebruik. 

 - Zorg ervoor dat, als u een melding doet, het duidelijk is op welke plaats u zich bevindt of op welke plaats de verdachte omstandigheden zich voordoen. 

- De gebruikers van de groep betreffen enkel ondernemers van het bedrijvenpark Kortrijk-Noord en tewerk gestelden bij de desbetreffende bedrijven. Deze laatste hebben hiertoe de expliciete toelating bekomen van de zaakvoerder van het bedrijf. Bewoners op het bedrijvenpark met een minimum leeftijd van 18 jaar, kunnen zich eveneens als gebruiker van de groep laten registreren. 

- Speel geen eigen rechter en overtreed geen regels/wetten. 

- Het parkmanagement is niet verantwoordelijk voor het al of niet melden van verdachte omstandigheden bij het nummer 101. De persoon die de melding doet is daar zelf verantwoordelijk voor. 

VOOR DRINGENDE POLITIEHULP TER PLAATSE DIENT U HET NUMMER 101 TE BELLEN.   

 

Minder dringende meldingen tav de pz vlas kunnen alsook gebeuren via de APP 'DigiLoket Pz Vlas” of rechtstreeks via het e-mailadres meldpunt@pzvlas.be.  

 

Wenst u zich in te schrijven voor deze WhatsApp-groep, zorg dan dat u WhatsApp heeft geactiveerd op uw smartphone en mail volgende gegevens naar de parkmanager - parkmanager@kortrijk-noord.be :

- Uw gsm-nummer 
- Uw naam en familienaam 
- Het bedrijf waarvoor u werkt + uw functie 


Bewoners die wensen in te stappen in de groep dienen hun adres (domicilie) en geboortedatum door te geven. 

 

Bewaking en veiligheid

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.