BPKN-partner G&V neemt 24 Esso-tankstations over

11/7/2013
BPKN-partner G&V neemt 24 Esso-tankstations over G&V bezit een netwerk van tankstations onder eigen G&V-label: er zijn in totaal 112 eigen stations, sterk verspreid over de provincies Oost- en West-vlaanderen. G&V, een afkorting voor Ghekiere-Verbeke, zet ook in op tankstations voor trucks en de levering van brandstoffen uit eigen depots. Het bedrijf uit Kuurne is geen onbekende voor ExxonMobil. Vorig jaar kocht G&V al 29 Esso-tankstations van ExxonMobil in de regio Brussel-Henegouwen.Als de raad voor de mededinging de operaties goedkeurt, heeft ExxonMobil geen Belgische tankstations meer in eigendom.

We kiezen voor een model waarbij onafhankelijke merkverdelers onze brandstof onder ons Esso-merk verkopen. We denken dat deze onafhankelijke partijen dit efficiënter kunnen doen en dat er mogelijkheden zijn om verder te groeien, zegt Remko Kruithof, de woordvoerder van het bedrijf in België.

Door zich terug te trekken uit het dagelijks beheer van de tankstations in ons land, volgt ExxonMobil het voorbeeld van andere oliemajors. Texaco verkocht jaren geleden al zijn hele Belgische netwerk aan het Israelische Delek. Dat staat overigens nu opnieuw in de etalage.

Andere oliemaatschappijen als BP, Aral en ConocoPhillips (JET) verkochten eveneens hun Belgische netwerken van tankstations. Daarbij verdwenen die merknamen van de markt. Dat zal niet het geval zijn met Esso. ExxonMobil blijft zijn merk ondersteunen.

We hebben recent nog een grote marketingcampagne gevoerd, onderstreept Kruithof. Voor de klanten blijft alles grotendeels hetzelfde. De tankkaarten en dergelijke blijven bestaan, zegt Kruithof. Niet alle Esso-tankstations zijn echter eigendom van ExxonMobil.

Zo'n 36 verkoop punten zijn eigendom van onafhankelijke franchisenemers. Die zullen kunnen aansluiten of beleverd worden door G&V, Maes of Uhoda.

Dat ExxonMobil zich terugtrekt uit tankstations is geen verrassing. De groep neemt in andere Europese landen gelijkaardige stappen. Tankstations in mature markten als West-Europa zijn voor oliegroepen een activiteit met veel lagere marges dan het opsporen, oppompen en raffineren van ruwe aardolie.

De bedrijfsfilm van G&V:


Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle geďnteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.