BPKN-partner G&V neemt 24 Esso-tankstations over

11/7/2013
BPKN-partner G&V neemt 24 Esso-tankstations over G&V bezit een netwerk van tankstations onder eigen G&V-label: er zijn in totaal 112 eigen stations, sterk verspreid over de provincies Oost- en West-vlaanderen. G&V, een afkorting voor Ghekiere-Verbeke, zet ook in op tankstations voor trucks en de levering van brandstoffen uit eigen depots. Het bedrijf uit Kuurne is geen onbekende voor ExxonMobil. Vorig jaar kocht G&V al 29 Esso-tankstations van ExxonMobil in de regio Brussel-Henegouwen.Als de raad voor de mededinging de operaties goedkeurt, heeft ExxonMobil geen Belgische tankstations meer in eigendom.

We kiezen voor een model waarbij onafhankelijke merkverdelers onze brandstof onder ons Esso-merk verkopen. We denken dat deze onafhankelijke partijen dit efficiënter kunnen doen en dat er mogelijkheden zijn om verder te groeien, zegt Remko Kruithof, de woordvoerder van het bedrijf in België.

Door zich terug te trekken uit het dagelijks beheer van de tankstations in ons land, volgt ExxonMobil het voorbeeld van andere oliemajors. Texaco verkocht jaren geleden al zijn hele Belgische netwerk aan het Israelische Delek. Dat staat overigens nu opnieuw in de etalage.

Andere oliemaatschappijen als BP, Aral en ConocoPhillips (JET) verkochten eveneens hun Belgische netwerken van tankstations. Daarbij verdwenen die merknamen van de markt. Dat zal niet het geval zijn met Esso. ExxonMobil blijft zijn merk ondersteunen.

We hebben recent nog een grote marketingcampagne gevoerd, onderstreept Kruithof. Voor de klanten blijft alles grotendeels hetzelfde. De tankkaarten en dergelijke blijven bestaan, zegt Kruithof. Niet alle Esso-tankstations zijn echter eigendom van ExxonMobil.

Zo'n 36 verkoop punten zijn eigendom van onafhankelijke franchisenemers. Die zullen kunnen aansluiten of beleverd worden door G&V, Maes of Uhoda.

Dat ExxonMobil zich terugtrekt uit tankstations is geen verrassing. De groep neemt in andere Europese landen gelijkaardige stappen. Tankstations in mature markten als West-Europa zijn voor oliegroepen een activiteit met veel lagere marges dan het opsporen, oppompen en raffineren van ruwe aardolie.

De bedrijfsfilm van G&V:


Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.