PZ Vlas Tip: Geef inbrekers geen kans!

16/7/2013
PZ Vlas Tip: Geef inbrekers geen kans! Tegen zware criminaliteit kan je als gewone burger niet veel beginnen, maar simpele maatregelen en goedkope middelen helpen vaak om een inbraak in je woning of bedrijf te vermijden. Een overzicht in dit artikel.

We zetten enkele preventietips op een rijtje:


 

• Geef je woning een bewoonde indruk door middel van een licht dat blijft branden of een radio die speelt. Vraag een kennis je gras af te rijden als je op vakantie bent.

• Sluit je woning altijd af, ook al ben je maar even weg. Al te veel krijgen inbrekers vrij spel door onachtzaamheid van de bewoners.

• Een schuivertje achter een deur volstaat vaak om inbrekers te ontmoedigen en weer af te druipen.

• Laat nooit je garagepoort openstaan. Een dure sportfiets geeft vaak aan dat er elders in de woning ook wat te rapen valt.

• Laat geen juwelen achter in de slaapkamer, want inbrekers gaan eerst daar zoeken als je niet thuis bent.

• Installeer een waaklicht met bewegingssensor. Inbrekers voelen zich niet lekker in een omgeving met veel licht.

• Vermijd een overvolle brievenbus of een briefje aan het raam waarop staat dat je even op boodschap bent.

 Laat geen ladder rondslingeren in de tuin: inbrekers zin daar namelijk tuk op om via een bovenverdieping in te breken.

• Geef geen inkijk in je woning op dure spullen zoals juwelen, LED-tv, laptop, hifi-installatie, fototoestel, smartphone ...

Bron: Politiezone Vlas
Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.