PZ Vlas Tip: Geef inbrekers geen kans!

16/7/2013
PZ Vlas Tip: Geef inbrekers geen kans! Tegen zware criminaliteit kan je als gewone burger niet veel beginnen, maar simpele maatregelen en goedkope middelen helpen vaak om een inbraak in je woning of bedrijf te vermijden. Een overzicht in dit artikel.

We zetten enkele preventietips op een rijtje:


 

• Geef je woning een bewoonde indruk door middel van een licht dat blijft branden of een radio die speelt. Vraag een kennis je gras af te rijden als je op vakantie bent.

• Sluit je woning altijd af, ook al ben je maar even weg. Al te veel krijgen inbrekers vrij spel door onachtzaamheid van de bewoners.

• Een schuivertje achter een deur volstaat vaak om inbrekers te ontmoedigen en weer af te druipen.

• Laat nooit je garagepoort openstaan. Een dure sportfiets geeft vaak aan dat er elders in de woning ook wat te rapen valt.

• Laat geen juwelen achter in de slaapkamer, want inbrekers gaan eerst daar zoeken als je niet thuis bent.

• Installeer een waaklicht met bewegingssensor. Inbrekers voelen zich niet lekker in een omgeving met veel licht.

• Vermijd een overvolle brievenbus of een briefje aan het raam waarop staat dat je even op boodschap bent.

 Laat geen ladder rondslingeren in de tuin: inbrekers zin daar namelijk tuk op om via een bovenverdieping in te breken.

• Geef geen inkijk in je woning op dure spullen zoals juwelen, LED-tv, laptop, hifi-installatie, fototoestel, smartphone ...

Bron: Politiezone Vlas
Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.