Meer blauw op straat met mobiele politiekantoren

18/7/2013
Meer blauw op straat met mobiele politiekantoren Deze middag stelde Politiezone Vlas in aanwezigheid van het politiecollege zijn nieuwe mobiele politiekantoren voor aan de pers op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord. Dit initiatief sterkt onze werkgevers en werknemers in de overtuiging dat PZ Vlas met onze veiligheid begaan is.In de organisatie van de politiepatrouilles die de klok rond werken is de PZ Vlas steeds op zoek naar meer efficiëntie en doeltreffendheid.

Zichtbare aanwezigheid in de straten en service naar de burger toe zijn daar belangrijke onderdelen van.

Bij het patrouille- en interventiewerk hoort ook het 'schrijfwerk', wat meestal met pen en papier op het terrein gestart wordt en via de pc afgewerkt wordt in het politiebureau. Dubbel werk dus en minder efficiënt in dit digitale tijdperk.

3 KEER VEREENVOUDIGING LEIDT TOT MEER BLAUW OP STRAAT

• vereenvoudiging voor de burger: direct afprinten en meegeven van een kopie van een pv of een verhoor;

• vereenvoudiging voor de politiemensen: directe digitale invoer van interventiegegevens in plaats van overtik- en schrijfwerk achteraf op het kantoor. Zo goed als alle uren worden voortaan gepresteerd op straat in plaats van op kantoor;

• vereenvoudiging voor de dispatching: directe consultatie van politionele informatie in plaats van agenten die inbellen om info op te vragen (bv. nummerplaatgegevens) bij de dispatching. Meer tijd en ruimte om camerabeelden te bekijken.

11 MOBIELE POLITIEKANTOREN

Momenteel zijn in de PZ Vlas al 3 combi's uitgerust als mobiel politiekantoor en in de toekomst zullen er nog 6 op een dergelijke manier worden uitgerust.

Deze combi's zullen vooral gebruikt worden door de permanentieteams van Operaties.

Daarenboven werd een Volkswagen Crafter aangekocht die zal uitgerust zijn met maar liefst 2 werkstations, wat het totaal op 11 mobiele politiekantoren zal brengen. Dit voertuig zal steeds kunnen ingezet worden bij o.a. alcohol- en snelheidscontroles.

Lees het volledig artikel via deze link
Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.