Barco-site wordt gerenoveerd

11/9/2013
Barco-site wordt gerenoveerd Gedaan dus met de negatieve berichtgeving rond het vertrek van Barco. Barco behoudt zijn logistieke activiteiten op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord en Futurn ontwikkelt er een nieuw bedrijvenpark. De Kortrijkse vastgoedontwikkelaar Futurn heeft met Barco een akkoord gesloten over de toekomstige herontwikkeling van de site met een oppervlakte van bijna 7 ha. Daarvan zijn nu ca. 33.000 mē bebouwd, bestemd voor opslag, kantoren en productie. Samen sterk!Barco start binnenkort de werken voor een nieuwe campus op het Beneluxpark in Kortrijk, maar heeft hiernaast op korte termijn nog extra behoefte aan zo’n 4.000 m² extra opslagruimte in de regio. 

Deze zal op de site @BPKN gerealiseerd worden. Bedoeling is dat de productie- en kantooractiviteiten van Kuurne gefaseerd worden ondergebracht op het Kennedypark en dit tegen ten laatste medio 2016.

Vanaf dan krijgt een derde van de site in Kuurne een louter logistieke bestemming voor Barco, terwijl de rest door Futurn kan herontwikkeld worden tot een nieuw bedrijvenpark.

Barco wil te allen prijze vermijden medio 2016 een site te moeten achterlaten waar nog geen enkele toekomstivisie voor bestaat en gaat daarom in zee met Futurn.

Op heel korte termijn zal de bouwaanvraag worden ingediend voor de uitbreiding van de logistieke ruimte, op de plaats van de huidige personeelsparking. Dit gebouw moet medio 2014 operationeel zijn. Vanaf 2016 starten dan de werken waarbij het meest recente productiegebouw eveneens een logistieke bestemming zal krijgen en de rest van de site kan omgevormd worden tot een bedrijvenpark.

Het volledige persbericht kunt U downloaden via deze link of klik op de logo's.
Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.