Barco-site wordt gerenoveerd

11/9/2013
Barco-site wordt gerenoveerd Gedaan dus met de negatieve berichtgeving rond het vertrek van Barco. Barco behoudt zijn logistieke activiteiten op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord en Futurn ontwikkelt er een nieuw bedrijvenpark. De Kortrijkse vastgoedontwikkelaar Futurn heeft met Barco een akkoord gesloten over de toekomstige herontwikkeling van de site met een oppervlakte van bijna 7 ha. Daarvan zijn nu ca. 33.000 m² bebouwd, bestemd voor opslag, kantoren en productie. Samen sterk!Barco start binnenkort de werken voor een nieuwe campus op het Beneluxpark in Kortrijk, maar heeft hiernaast op korte termijn nog extra behoefte aan zo’n 4.000 m² extra opslagruimte in de regio. 

Deze zal op de site @BPKN gerealiseerd worden. Bedoeling is dat de productie- en kantooractiviteiten van Kuurne gefaseerd worden ondergebracht op het Kennedypark en dit tegen ten laatste medio 2016.

Vanaf dan krijgt een derde van de site in Kuurne een louter logistieke bestemming voor Barco, terwijl de rest door Futurn kan herontwikkeld worden tot een nieuw bedrijvenpark.

Barco wil te allen prijze vermijden medio 2016 een site te moeten achterlaten waar nog geen enkele toekomstivisie voor bestaat en gaat daarom in zee met Futurn.

Op heel korte termijn zal de bouwaanvraag worden ingediend voor de uitbreiding van de logistieke ruimte, op de plaats van de huidige personeelsparking. Dit gebouw moet medio 2014 operationeel zijn. Vanaf 2016 starten dan de werken waarbij het meest recente productiegebouw eveneens een logistieke bestemming zal krijgen en de rest van de site kan omgevormd worden tot een bedrijvenpark.

Het volledige persbericht kunt U downloaden via deze link of klik op de logo's.
Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.