Voorbereiding diefstal bij Berlico?

16/9/2013
Voorbereiding diefstal bij Berlico? Deze morgen boden Franssprekende mannen zich bij Berlico aan om inox en/of aluminium te 'kopen'. Toeval wil dat de parkmanager vanwege de firma Geldof in Harelbeke een gelijkaardige melding binnen kreeg met foto's van dezelfde bestelwagen met Franse nummerplaten. Het volledige relaas via 'Lees meer'

11/9/2013 : 12h10 bij Geldof Harelbeke:

Een voor mij onbekende maar verzorgde en beleefde franstalige man in werkkledij komt zich in de zagerij aanmelden … (ik was bezig met een attest-probleem van een geleverde buis aan het bekijken met de operator van de zaagmachine)
Hij is in onze werkplaats aan het wandelen … (ik dacht dat het de chauffeur was van de vrachtwagen die men aan het lossen was … en waar er een probleem was met buizen waar we geen smeltnr. van vonden)

Ik maak oogcontact, ga er naar toe en spreek hem aan als de chauffeur die we aan het lossen zijn

Als ik heb aanspreek blijkt het een vreemde te zijn die plots op zoek naar de “Chef d’atelier” … en vraagt of ik de verantwoordelijke ben?
Hij is heel beleefd en overtuigend …
Hij komt vragen of hij materiaal uit de metaalafvalbakken / metaalcontainers mag meenemen (hij wil er een geste voor betalen als dat moet, maar als hij het zo mag meenemen dan zoveel te beter …).

“Mijne frank” is direct gevallen …
dat zijn gasten die de firma komen verkennen om te zien waar er waardevolle metalen liggen en hoe de poorten bij geldof werken om binnen en buiten te raken …

Ik zeg nee, we doen dat niet … (en hou hem vriendelijk aan het lijntje)
Hij blijft aandringen …

Ik laat hem doorpraten … en vraag heel geïnteresseerd wat hij juist nodig zou hebben.
Hij is met alles content, buizen, overschotten plaat, inox kan hij ook goed gebruiken!

Hij denkt dat hij iets zal loskrijgen … en vraagt nogmaals of we samen eens naar de afvalcontainers kunnen gaan zien.

Ik laat hem doorpraten, en vraag geïnteresseerd wat hij dan doet met dat metaal …
Hij zegt dat hij zelfstandig is en kleine constructies maakt uit metaal … bla bla bla

Ik blijf natuurlijk op mijn standpunt en zeg : nee … (we doen daar als bedrijf niet aan mee aan dergelijke praktijken)

Ik vraag hem dan wat hij maakt als zelfstandige ?
zeg hem … dat we vaak samenwerken kleine zelfstandigen die kleine constructies maken …
vraag hem een kaartje en de gegevens van zijn zelfstandig bedrijfje?
vraag hem hoe hij als zelfstandige het metaal verwerk : snijden? Branden? laser?
vraag hem hoe hij het metaal last: TIG? halfautomaat? electrode … ?

Hij begint te stotteren en valt door de mand … (de man kent niets van staal / kan geen bedrijfsnaam of staalactiviteit aangeven …)
Ik vraag hem dan hoe hij binnenkwam bij geldof, dat hij geen sticker draagt en zich niet aanmeldde aan de receptie …
Ik vraag hem waar zijn voertuig staat en hoe hij op de geldof terreinen is binnengekomen … (al hij aan de hoofdpoort binnenkwam dat er daar signalisatie staat dat men zich moet aanmelden aan de receptie …)

Hij begint te snappen dat zijn haring niet gaat braden, blijft vriendelijk en we gaan samen naar buiten …
Ik haal mijn fototoestel uit mijn vestzak en fotografeer zijn gezicht … en fotografeer de nummerplaat van zijn voertuig (er was nog een bestuurder bij die ik niet kon fotograferen …)

Dan wordt de man op de foto plots verbaal heel agressief, en begint heel agressief naar mij te gesticuleren ! (dat ik het recht niet heb om zijn gezicht te trekken ... en ik zomaar geen foto’s mag nemen … en bla bla bla … ze druipen gehaast af)

Bij navraag aan onze mensen blijkt dat de witte camionette gezien werd op onze parking van de stock-remorquen aan de kaai
… dat de persoon op de foto de ganse koer afwandelde, en dan de werkplaats binnenging … tot iemand hem aansprak.

Vandaar bij verdachte, niet aangemelde personen
… wees op uw hoede!
… spreek hen aan !
en indien mogelijk hou ze aan het lijntje en loop met hen mee tot aan de receptie of tot je de nummerplaat kan noteren of foto kunt van nemen …

Heeft men slechte bedoelingen, dan is afschrikken door hen vast te leggen op foto, de beste aanpak opdat ze zouden wegblijven.
(klein detail : Blijkt dat hun bestelwagen voorzien is van stickers vervoer van “medische gassen” …) zie foto hieronder:

 

 

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.