Startactiviteit Car Free Day @WAAK zonder Minister Crevits

20/9/2013
Startactiviteit Car Free Day @WAAK zonder Minister Crevits Meer dan 130.000 werknemers van 265 grote en kleine bedrijven engageerden zich gisteren om duurzaam te pendelen. Dat was dus Car Free Day 2013, een initiatief van Taxistop en Bond Beter Leefmilieu (BBL) om de filesleur te doorbreken en de mogelijkheden van duurzaam woon-werkverkeer voor het voetlicht te brengen. De Car Free Day past in de Week van de Mobiliteit 2013. Minister Crevits liet zich verontschuldigen wegens regeringsbesprekingen. Burgemeester Francis Benoit voerde het woord in haar naam.Car Free Day

Car Free Day is een jaarlijks initiatief van Taxistop en BBL, dat past in de Week van de Mobiliteit. Op deze dag laten pendelaars de auto een dag thuis en kiezen voor duurzame alternatieven. 265 grote en kleine bedrijven met samen meer dan 130.000 werknemers doen mee. Onder andere bij Colruyt, Nike en Volvo Cars blijft de auto vandaag op stal. “10% van de deelnemers aan de Car Free Day neemt vandaag de trein en 11% komt al carpoolend naar kantoor. 60% ruilt vandaag zijn auto voor de fiets. Dat toont aan dat de fiets voor een groot deel van het woon-werkverkeer een goed alternatief is”, vertelt Angelo Meuleman van Taxistop.

Belang duurzame mobiliteit

Elke morgen neemt 70% van de werknemers normaal de auto naar het werk, goed voor bijna 30% van het totaal aantal gereden kilometers in Vlaanderen. “Woon-werkverkeer is een belangrijke oorzaak van slechte luchtkwaliteit door CO2- en fijn stof uitstoot,” zegt Kris van Rossem van BBL. “Dagelijks staan 300.000 Vlamingen in de file, terwijl 50% van de werknemers op maximaal tien kilometer van het werk woont. Hier valt dus zeker nog winst te behalen.”


Startactiviteit @BPKN

Vandaag gaven Bond Beter Leefmilieu en Taxistop het startschot voor Car Free Day in de beschutte werkplaats ‘Waak’ in Kuurne. Deze beschutte werkplaats telt bijna 1800werknemers en kiest al jaren voor duurzaam ondernemen en duurzaam pendelen met de fiets, de bus of via carpooling. ‘Waak’ ligt in het bedrijvenpark Kortrijk-Noord waar alles samen 5000 mensen werken. De gemiddelde leeftijd ligt er op 39 jaar en de werknemer woont gemiddeld op 11 km van het bedrijvenpark.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits: “Beschutte werkplaats ‘Waak’ en alle bedrijven in het bedrijvenpark Kortrijk-Noord besteden veel aandacht aan verplaatsingen met de fiets, de bus of via carpooling. Voor de werknemers is er een fietskaart en ze krijgen informatie over het aanbod van het openbaar vervoer. Op dit moment wordt de Ring om Kortrijk vlakbij grondig vernieuwd. Het gaat om een grote investering in het belang van de verkeersveiligheid en een betere doorstroming.  Er komen nieuwe fietspaden en een fietstunnel. Initiatieven die voor een toenemend en veilig fietsgebruik zullen zorgen. Op deze plek versterken de Vlaamse overheid en de privé sector elkaar rond duurzame mobiliteit.”

Van5Naar4

Om de voordelen van duurzaam reizen blijvend onder de aandacht te brengen, start vandaag ook de nieuwe campagne ‘Van5Naar4’ in samenwerking met mobiliteitsorganisatie Mobiel 21. ‘Van5Naar4’ is een spel waarbij werknemers gedurende zes maanden aangemoedigd worden elke week minstens een van de vijf werkdagen de auto op stal te laten.


Mooie prijzen

Taxistop en BBL bieden deelnemers aan de Car Free Day een prijsvraag met mooie prijzen: 2 plooifietsen van Dahon; 30 x 5-ritten-abonnementen van Blue-bike; 10 x 3-maand abonnement van De Lijn; 10 NMBS-reischeques van €20 en 20 NMBS-reischeques van €10; 6 fietsboxen, 20 koerstruitjes, en veel meer van de Provincie Oost-Vlaanderen; 20 fietsboxen van de Provincie West-Vlaanderen; 3 x 1 overnachting in een Passiefhuis van Bostoen.

Bron: Website Bond Beter Leefmilieu 

 
Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.