Minister Crevits opent nieuw stuk R8

23/10/2013
Minister Crevits opent nieuw stuk R8 Op vrijdag 18 oktober kwam Minister Hilde Crevits persoonlijk het nieuwe stuk R8 inrijden. Ze deed dat als chauffeur van een Opel Ampera van BPKN-lid Westlease. Burgemeesters Francis Benoit & Vincent Van Quickenborne reden mee als passagier en parkmanager Bert bevestigt dat de minister een goede chauffeur is. Een beeldreportage van Focus-WTV via 'Lees meer'Het gaat om een kort stuk van zo'n 800 meter, maar volgens de minister een erg noodzakelijk stukje: ‘De doorgetrokken Ring zal zorgen voor een vlottere doorstroming van het verkeer. Bovendien zal er minder sluipverkeer zijn door de woonwijken van Kuurne en is het Bedrijvenpark Kortrijk-Noord beter bereikbaar’, aldus de minister.

De ringweg R8 is nu doorgetrokken tot voorbij de Noordlaan en eindigt net voor de Heirweg. Voorheen eindigde de Ring aan de Izegemsestraat en splitste in twee delen, richting bedrijvenpark en richting Noord-Kortrijk.

Dat knelpunt is nu opgelost, ook dankzij twee tunnelkokers, de ene voor fietsers en via een andere koker kan het vrachtverkeer een lus maken onder de Ring. De komende maanden worden die tunnels afgewerkt en de kruispunten met de Izegemstraat en Noordstraat heringericht.

Deze werken zijn het begin van een veel groter project. Minister Crevits benadrukte de noodzaak dat de volledige R8 op termijn wordt vernieuwd en de gevaarlijke punten worden weggewerkt. ‘Deze ring is een van de oudste, maar ondertussen zijn Kuurne en Kortrijk zo veranderd dat er nog veel werken zullen moeten gebeuren.’

Een termijn wanneer de volledige herinrichting van de R8 zal gerealiseerd zijn, is nog niet duidelijk. De eerste komende werken zijn gepland voor 2015, dan wordt de verkeerswissel van de A17 en A19 aangepakt.


Bron: Het Nieuwsblad - Foto Evelien Vantomme 
Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.