Nieuwe showroom RAS Security met aandacht voor camerabewaking

7/11/2013
Nieuwe showroom RAS Security met aandacht voor camerabewaking Op maandag 4 november opende RAS Security zijn nieuwe showroom. Deze verdeler van beveiligingsproducten is gevestigd tegenover Novabil, op de oprit van Ring Shopping Kortrijk Noord, kant Brugsesteenweg. Ze stellen er 9 mensen te werk.Een netwerk van camera’s met nummerplaatherkenning op de terreinen rond de bedrijven.

Dat is wat de ondernemers in het noorden van Kortrijk vragen.

De oproep komt er na de vele inbraken in die streek. Zowel de industriële als de commerciële bedrijven ten noorden van Kortrijk, Kuurne inbegrepen, zijn vragende partij voor meer camerabewaking.

Ze deden die oproep bij de opening van het nieuwe bedrijf RAS op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord op maandagavond 4 november.

Concreet zou het gaan om camera’s met nummerplaatherkenning aan de toegangen tot de verschillende terreinen. De techniek wordt vandaag al gebruikt door de politie.

Dankzij de camera’s kan snel ingegrepen worden als een verdachte wagen opgemerkt wordt.

Burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne gelooft in de nieuwe techniek. Hij zit daarmee op dezelfde golflengte als zijn collega’s in Kortrijk.

‘De politieraad bekijkt of het mogelijk is om via een privaat-publieke samenwerking meer camera’s te installeren.’

www.rassecurity.com

Bron & Foto: Het Nieuwsblad
Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.