Nieuwe showroom RAS Security met aandacht voor camerabewaking

7/11/2013
Nieuwe showroom RAS Security met aandacht voor camerabewaking Op maandag 4 november opende RAS Security zijn nieuwe showroom. Deze verdeler van beveiligingsproducten is gevestigd tegenover Novabil, op de oprit van Ring Shopping Kortrijk Noord, kant Brugsesteenweg. Ze stellen er 9 mensen te werk.Een netwerk van camera’s met nummerplaatherkenning op de terreinen rond de bedrijven.

Dat is wat de ondernemers in het noorden van Kortrijk vragen.

De oproep komt er na de vele inbraken in die streek. Zowel de industriële als de commerciële bedrijven ten noorden van Kortrijk, Kuurne inbegrepen, zijn vragende partij voor meer camerabewaking.

Ze deden die oproep bij de opening van het nieuwe bedrijf RAS op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord op maandagavond 4 november.

Concreet zou het gaan om camera’s met nummerplaatherkenning aan de toegangen tot de verschillende terreinen. De techniek wordt vandaag al gebruikt door de politie.

Dankzij de camera’s kan snel ingegrepen worden als een verdachte wagen opgemerkt wordt.

Burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne gelooft in de nieuwe techniek. Hij zit daarmee op dezelfde golflengte als zijn collega’s in Kortrijk.

‘De politieraad bekijkt of het mogelijk is om via een privaat-publieke samenwerking meer camera’s te installeren.’

www.rassecurity.com

Bron & Foto: Het Nieuwsblad
Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.