Gratis materialenscan verlaagt uw productiekosten

28/11/2013
Gratis materialenscan verlaagt uw productiekosten Grondstoffen worden schaars en duur, ook op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord. Er duurzaam en verstandig mee omspringen is dus nodig. De OVAM en het Agentschap Ondernemen willen ons daarbij helpen. Samen ontwikkelden ze daarom een materialenscan. Met dit instrument krijgt u een zicht op uw huidig materialenverbruik en de kosten die ermee gepaard gaan. Eenvoudige simulaties tonen u hoe u de milieu-impact Ún uw productiekosten kan verlagen. De scan wordt uitgevoerd door geselecteerde adviseurs Ún is bovendien gratis!De materialenscan wordt gratis uitgevoerd door geselecteerde adviseurs.

Op basis van de inventarisatie van het materiaalverbruik, bekijken ze welke optimalisaties mogelijk zijn op vlak van grondstofefficiëntie, inzet van gerecycleerde materialen en valorisatie van reststromen (kringloopsluiting), en welke kostenbesparingen dit oplevert.

Relevante materiaalexpertise is nodig om te komen tot effectieve implementatie van de aanbevolen verbetermaatregelen.

Daarom hebben de OVAM en het Agentschap Ondernemen ook kenniscentra onder de arm genomen die zullen klaarstaan om u na de doorlichting verder te begeleiden.

Op die manier heeft u alles in handen om uw materiaalverbruik én de productiekosten effectief te verlagen.

Wilt u meer weten over de materialenscan? Wenst u na te gaan of ook uw bedrijf meer efficiënt met materialen kan omgaan?

Ga dan nu naar www.materialenscan.be.

Daar vindt u de adreslijst van de geselecteerde adviseurs en een bron aan informatie omtrent duurzaam materialenbeheer.

Bekijk alvast ook eens de checklist!Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.