Gratis materialenscan verlaagt uw productiekosten

28/11/2013
Gratis materialenscan verlaagt uw productiekosten Grondstoffen worden schaars en duur, ook op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord. Er duurzaam en verstandig mee omspringen is dus nodig. De OVAM en het Agentschap Ondernemen willen ons daarbij helpen. Samen ontwikkelden ze daarom een materialenscan. Met dit instrument krijgt u een zicht op uw huidig materialenverbruik en de kosten die ermee gepaard gaan. Eenvoudige simulaties tonen u hoe u de milieu-impact én uw productiekosten kan verlagen. De scan wordt uitgevoerd door geselecteerde adviseurs én is bovendien gratis!De materialenscan wordt gratis uitgevoerd door geselecteerde adviseurs.

Op basis van de inventarisatie van het materiaalverbruik, bekijken ze welke optimalisaties mogelijk zijn op vlak van grondstofefficiëntie, inzet van gerecycleerde materialen en valorisatie van reststromen (kringloopsluiting), en welke kostenbesparingen dit oplevert.

Relevante materiaalexpertise is nodig om te komen tot effectieve implementatie van de aanbevolen verbetermaatregelen.

Daarom hebben de OVAM en het Agentschap Ondernemen ook kenniscentra onder de arm genomen die zullen klaarstaan om u na de doorlichting verder te begeleiden.

Op die manier heeft u alles in handen om uw materiaalverbruik én de productiekosten effectief te verlagen.

Wilt u meer weten over de materialenscan? Wenst u na te gaan of ook uw bedrijf meer efficiënt met materialen kan omgaan?

Ga dan nu naar www.materialenscan.be.

Daar vindt u de adreslijst van de geselecteerde adviseurs en een bron aan informatie omtrent duurzaam materialenbeheer.

Bekijk alvast ook eens de checklist!Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.