Gratis materialenscan verlaagt uw productiekosten

28/11/2013
Gratis materialenscan verlaagt uw productiekosten Grondstoffen worden schaars en duur, ook op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord. Er duurzaam en verstandig mee omspringen is dus nodig. De OVAM en het Agentschap Ondernemen willen ons daarbij helpen. Samen ontwikkelden ze daarom een materialenscan. Met dit instrument krijgt u een zicht op uw huidig materialenverbruik en de kosten die ermee gepaard gaan. Eenvoudige simulaties tonen u hoe u de milieu-impact én uw productiekosten kan verlagen. De scan wordt uitgevoerd door geselecteerde adviseurs én is bovendien gratis!De materialenscan wordt gratis uitgevoerd door geselecteerde adviseurs.

Op basis van de inventarisatie van het materiaalverbruik, bekijken ze welke optimalisaties mogelijk zijn op vlak van grondstofefficiëntie, inzet van gerecycleerde materialen en valorisatie van reststromen (kringloopsluiting), en welke kostenbesparingen dit oplevert.

Relevante materiaalexpertise is nodig om te komen tot effectieve implementatie van de aanbevolen verbetermaatregelen.

Daarom hebben de OVAM en het Agentschap Ondernemen ook kenniscentra onder de arm genomen die zullen klaarstaan om u na de doorlichting verder te begeleiden.

Op die manier heeft u alles in handen om uw materiaalverbruik én de productiekosten effectief te verlagen.

Wilt u meer weten over de materialenscan? Wenst u na te gaan of ook uw bedrijf meer efficiënt met materialen kan omgaan?

Ga dan nu naar www.materialenscan.be.

Daar vindt u de adreslijst van de geselecteerde adviseurs en een bron aan informatie omtrent duurzaam materialenbeheer.

Bekijk alvast ook eens de checklist!Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle geďnteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.