BPKN-lid Callewaert Bouwmaterialen overgenomen

4/12/2013
BPKN-lid Callewaert Bouwmaterialen overgenomen 2 toonaangevende handelaren in bouwmaterialen slaan de handen in elkaar … ! Reeds 4 generaties is wederzijds respect een belangrijk gegeven in de onderlinge relatie tussen de 2 bedrijven en families. Dat wederzijdse respect, samen met de gezamenlijke en ambitieuze wens om met veel daadkracht deel uit te maken van de schaalvergroting in de sector van de handel in bouwmaterialen, deden beide familiebedrijven besluiten om de krachten te bundelen …De Groep Verhelst stelt vandaag 670 mensen tewerk en draait een omzet van 155 miljoen euro.

Met Johan en Kathleen Verhelst staat de vierde generatie aan het hoofd van het familiebedrijf, opgericht in 1925. Bouwmaterialen Verhelst maakt deel uit van de groep Verhelst en heeft zeven vestigingen in West- en Oost-Vlaanderen.

Met de overname van Bouwmaterialen Callewaert komen daar twee vestigingen bij: Kuurne en Roeselare.

Ook Bouwmaterialen Callewaert is vandaag met Wim, Jan en Peter Callewaert aan de vierde generatie toe. Gustaf Callewaert begon midden de 19de eeuw als dakwerker, in 1920 richtten zijn zonen een bvba op.

Van aannemers werden de Callewaerts handelaars. In 1970 verhuisde het bedrijf naar Bedrijvenpark Kortrijk-Noord.

Bevriende families

Beide familiebedrijven beslisten nu om de krachten te bundelen.

‘Onze ouders kennen elkaar al lang. We herkennen bij onze collega’s dezelfde filosofie als bij de Groep Verhelst: soberheid, ernst en hard werken’, zegt Johan Verhelst.

Zus Kathleen, die aan het hoofd staat van Bouwmaterialen Verhelst en de overname realiseerde, ziet veel mogelijkheden: ‘Onze ambities om sterk te blijven in onze stiel samen met de open sfeer tussen beide families, brachten ons tot deze grote stap. We kunnen nu de grootste professionele bouwhandel worden, maar met een warm hart voor al onze klanten.’

Door de overname telt de Groep Verhelst nu meer dan 700 medewerkers.

Strategische keuze

Door de overname zullen er verschuivingen gebeuren, maar de familie Callewaert blijft actief binnen de groep. ‘Meestappen in een groter verhaal was voor ons de beste strategische keuze’, zeggen de Callewaerts. ‘We willen onze positie op de markt versterken en onze klanten nog professioneler bedienen.’Klik op de afbeelding om te vergroten 

Foto: Het Nieuwsblad 
Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle geïnteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.