Als het regent in Harelbeke, dan druppelt het op Kortrijk-Noord ...

11/2/2014
Als het regent in Harelbeke, dan druppelt het op Kortrijk-Noord ... In september 2013 kregen we o.a. bij Berlico te maken met Engelstalige bezoekers die met een drogreden het bedrijf binnenstapten. Toen reden ze met een witte bestelwagen. Vorige week kreeg de firma Geldof in Harelbeke opnieuw dergelijk onaangekondigd bezoek, dit keer met een blauwe bestelwagen. Een verslag.

2 Engelstalige jonge mensen komen de terreinen op en gaan ongevraagd rondneuzen in de productiehallen.

Zijn gekleed in propere werkkledij.

In de onderhoudsdienst worden ze aangesproken door eigen onderhoudsman, die hen vraagt wat ze komen doen (… onze man ziet dat ze niet via de receptie binnen zijn gekomen (ze dragen geen firma-sticker op hun kledij)

De mensen steken een verhaal af dat ze in de buurt aan het werk zijn en panne hebben met hun machine op werf.

Ze hebben afvalplaat nodig en ook koperen kabel (mag afvalkabel zijn) om hun machine te herstellen.

Onze onderhoudsman reageert assertief, en zegt dat ze eerst via de receptie moeten passeren, en brengt deze mensen naar de receptie.

Daar sta ik beide mensen te woord aan de receptie, ze doen hun verhaal … maar ik wijs het af (want je merkt zo dat het een ingestudeerd nummer is om zich er uit te praten … en ik zag aan de lichaamstaal van de 2de  heel jonge compaan dat hij heel nerveus was).

Ik zeg hen kordaat dat we niet kunnen ingaan op dergelijke vragen.

De oudste dringt aan dat hij reeds een afvalcontainer heeft zien staan met koperdraden en dat hij daar wel wat zou vinden om hen te depaneren, hij vraagt of ze toch niet in die container mogen snuisteren.

Ik hou ze nog even aan het lijntje en ga vlug een foto-toestel halen.

Ik kom terug en vraag hen vriendelijk de firma te verlaten maar dat ik voor hun vertrek een foto van hen beiden wil en een foto wil van hun voertuig.

Dan wordt de oudste plots verbaal aggressief, dat ik het recht niet heb om hen te fotograferen.

Beiden lopen weg de handen voor het gezicht, ze trekken hun trui over hun gezicht.

De oudste merkt dat ik blijf foto’s trekken en komt dan recht op me af in een poging me te intimideren … gezicht tegen gezicht.

Ik maak foto van zijn gezicht, blijf staan en blijf rustig  …  ik vraag hem nogmaals vriendelijk om de firma te verlaten en dat ik hun voertuig wil zien.

Hij geeft aan dat hun voertuig op het einde van de straat staat buiten de poort … ik ga mee, hij draait linksaf uit de poort en gaat het voetpad op.

Ik zie aan de poort dat er rechts in de verte een bestelwagen staat met vreemde nummerplaat (met draaiende motor nota bene).

Ik laat de mensen enkele meters weggaan naar links  … ga op de bestelwagen af die rechts staat en neem foto’s van de bestelwagen.

Beiden komen terug roepend toegelopen dat ik het recht niet heb hun bestelwagen te fotograferen, en stappen woedend in die bestelwagen en rijdend gesticulerend weg.

Dit zijn terug mensen die komen rondneuzen en spotten waar staal en koper ligt in de bedrijfshallen en lopen de hallen binnen tot ze aangesproken worden.

Eens ze aangesproken worden zijn ze vriendelijk en hebben een ingestudeerd verhaal (tot je juist vraagt waar hun werf precies is hoe de gemeente heet , de straat , firma noemt waarvoor ze werken … dan vallen ze door de mand)

Allen,

Verder aandacht voor mensen die zich met een smoes komen aanmelden …


De beste preventie is een foto nemen … want door hun verhaal, kunnen we hen niets ten laste leggen.

Je verwittigt best ook de politie: 056 23 96 11. 

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.