Romeinen op Kortrijk-Noord

13/2/2014
Romeinen op Kortrijk-Noord Van mei tot augustus 2013 voerde BAAC uit Mariakerke een archeologisch onderzoek uit op de uitbreidingszone van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord in opdracht van intercommunale Leiedal. De eerste resultaten uit het proefsleuvenonderzoek en de uitgebreidheid van dit gebied bleken al vlug belangrijke indicatoren om verder op zoek te gaan naar ruimere Romeinse bewoningssporen.In onze regio is het eerder een zeldzaamheid om volledige Romeinse sites te kunnen onderzoeken. Van de 22 ha werd ongeveer 7,8 ha volledig opgegraven en blootgelegd, met een aantal mooie vondsten als gevolg. De meest opmerkelijke zijn plattegronden van gebouwen, greppels, brandrestengraven en kuilen uit de Romeinse tijd.

Daarnaast werden ook sporen aangetroffen van bewoning uit de late middeleeuwen die aanwijzen dat er een gebouw met waterput stond, een waterkuil waarin een ladder werd achtergelaten en grijs aardewerk daterend van ongeveer 1200 na Chr.

Aan de hand van historisch kaartmateriaal en natuurwetenschappelijk onderzoek proberen de archeologen deze resultaten nu in de juiste historische context te plaatsen. Intussen zijn de archeologische werken op het terrein afgerond en worden de infrastructuurwerken voor de uitbreiding van het bedrijvenpark voorbereid.


Vanaf 2016 wordt de verkoop van de bedrijfsgrond opgestart.

Naast een regionale zone die plaats zal bieden aan grote of middelgrote ondernemingen, komt er langs de Sint Katriensteenweg ook een lokaal bedrijventerrein voor bedrijven die minder dan 5.000m² bedrijfsruimte zoeken.

Met dank aan Tine Claeys - Leiedal 
Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.