nv gezond: Met 4 Rapper dan een Ezel voor bedrijfsploegen

7/5/2014
nv gezond: Met 4 Rapper dan een Ezel voor bedrijfsploegen Deze aflossingswedstrijd voor bedrijfsploegen wordt gelopen op vrijdag 3 oktober in de centrumstraten van Kuurne tijdens de halve marathon. In het kader van nv gezond rekent vzw BPKN op de deelname van heel wat bedrijfsploegen. Meer uitleg via 'Lees meer'.

1 ploeg bestaat uit 4 atleten. De eerste loper loopt de aanvangsronde en de eerste grote ronde, 6 km. De 3 andere lopers lopen elke 1  grote ronde van 5 km.


De atleten geven geen aflossingsstok door maar een speciale schouderband (een Tasuki) waarin ook de chip zit voor de elektronische tijdregistratie. Het idee komt van de succesvolle Ekiden in Gent, Brugge en Brussel (In Brussel namen vorig jaar 1500 ploegen deel.)


Ekiden is in het Japans een samenvoegsel van twee woorden. Eki betekent "plaats" en Den staat voor "bezorgen". In vroeger tijden werden in Japan namelijk belangrijke documenten door diverse lopers vliegensvlug van de ene naar de andere plaats gebracht. Het sportieve evenement Ekiden is op deze klassieke koeriersdienst gebaseerd. Het pakket documenten wordt gesymboliseerd door een sjerp, de Tasuki.

Tijdens deze eerste Kuurnse editie wordt het aantal ploegen beperkt tot 25.

Voor de bedrijven die gezondheid en gezonde lichaamsbeweging hoog in het vaandel dragen een unieke kans om te schitteren.

Meer info op www.rapperdaneenezel.be


 

 

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.