nv gezond: Met 4 Rapper dan een Ezel voor bedrijfsploegen

7/5/2014
nv gezond: Met 4 Rapper dan een Ezel voor bedrijfsploegen Deze aflossingswedstrijd voor bedrijfsploegen wordt gelopen op vrijdag 3 oktober in de centrumstraten van Kuurne tijdens de halve marathon. In het kader van nv gezond rekent vzw BPKN op de deelname van heel wat bedrijfsploegen. Meer uitleg via 'Lees meer'.

1 ploeg bestaat uit 4 atleten. De eerste loper loopt de aanvangsronde en de eerste grote ronde, 6 km. De 3 andere lopers lopen elke 1  grote ronde van 5 km.


De atleten geven geen aflossingsstok door maar een speciale schouderband (een Tasuki) waarin ook de chip zit voor de elektronische tijdregistratie. Het idee komt van de succesvolle Ekiden in Gent, Brugge en Brussel (In Brussel namen vorig jaar 1500 ploegen deel.)


Ekiden is in het Japans een samenvoegsel van twee woorden. Eki betekent "plaats" en Den staat voor "bezorgen". In vroeger tijden werden in Japan namelijk belangrijke documenten door diverse lopers vliegensvlug van de ene naar de andere plaats gebracht. Het sportieve evenement Ekiden is op deze klassieke koeriersdienst gebaseerd. Het pakket documenten wordt gesymboliseerd door een sjerp, de Tasuki.

Tijdens deze eerste Kuurnse editie wordt het aantal ploegen beperkt tot 25.

Voor de bedrijven die gezondheid en gezonde lichaamsbeweging hoog in het vaandel dragen een unieke kans om te schitteren.

Meer info op www.rapperdaneenezel.be


 

 

Terug

Home

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.

PUIK WERK VAN POLITIEZONE VLAS 16/2/2019

chapeau en blij dat de ANPR-camera’s nog duidleijk op de agenda staan. Schitterend werk #pzvlas ! Dader van diefstal airsoft-wapens geïdentificeerd en opgepakt Afgelopen weekend kon de politiezone Vlas de dader van een diefstal van airsoft-wapens oppakken. De diefstal vond begin januari 2019 plaats bij de firma Airsoft Experience, gelegen op het bedrijventerrein in Kuurne.