Oplichters actief via telefoon

12/5/2014
Oplichters actief via telefoon De afgelopen dagen werden opnieuw enkele mensen (o.a. de parkmanager) in onze regio opgebeld door oplichters die zich valselijk uitgeven voor Microsoft-medewerkers. De cybercriminelen bellen (meestal via 00 215 249 61 00) hun slachtoffer op met de smoes dat er problemen zijn met hun computer. Via allerlei trucs proberen ze vertrouwelijke gegevens te bekomen of ze laten het slachtoffer betalen. Heb je een gemist gesprek van dit nummer? Bel in GEEN geval terug!


Meestal gebruiken de oplichters het excuus dat er een virus op hun computer aangetroffen is. Wees sceptisch bij ongevraagde telefoontjes. Verstrek geen persoonlijke informatie.


Ons advies: verbreek de verbinding en ga hier zeker niet op in!

Bron: Buurtinformatienetwerk
Terug

Home

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.

PUIK WERK VAN POLITIEZONE VLAS 16/2/2019

chapeau en blij dat de ANPR-camera’s nog duidleijk op de agenda staan. Schitterend werk #pzvlas ! Dader van diefstal airsoft-wapens geïdentificeerd en opgepakt Afgelopen weekend kon de politiezone Vlas de dader van een diefstal van airsoft-wapens oppakken. De diefstal vond begin januari 2019 plaats bij de firma Airsoft Experience, gelegen op het bedrijventerrein in Kuurne.