Aankondiging BSA campagne: inventariseer NU uw softwarelicenties!

11/6/2014
Aankondiging BSA campagne: inventariseer NU uw softwarelicenties! Heel wat leden-bedrijven kregen deze week een brief van BSA The Software Alliance in de bus. Dit betreft geen brief zoals je er veel krijgt ivm handelsgidsen e.d. Onderzoek via Unizo leert ons dat de BSA daadwerkelijk bestaat. De BSA is een samenwerkingsverband tussen een aantal internationale softwarefabrikanten. De BSA behartigt de belangen van de aangesloten leden. Het doel van deze Fair Play Campagne van de BSA is het voorkomen van softwaregebruik zonder licenties, bewust of onbewust.De BSA onderzoekt of de softwarelicenties bij u op orde zijn. Zijn ze dat niet, dan maakt de BSA aanspraak op een schadevergoeding.

Als het om grote aantallen ontbrekende licenties gaat, kan de te betalen schadevergoeding in de tienduizenden euro’s lopen. Daarnaast moeten de ontbrekende licenties alsnog worden aangeschaft.

Inventariseer uw licenties!

Het is dus zaak om na het ontvangen van de brief van de BSA te starten met een inventarisatie van de licenties voor de software die u gebruikt. Ook als u denkt dat alles op orde is, kan het geen kwaad om nog eens te controleren.

Natuurlijk geldt dit ook voor bedrijven die geen brief van de BSA hebben ontvangen. Er is altijd een risico dat de BSA op enig moment op de stoep staat en u vraagt aan te tonen dat u voor licentiematig gedekt bent voor alle geïnstalleerde software.

Een checklist ter voorbereiding vanwege BPKN-partner Monard-D'Hulst via deze link.

Hieronder ziet U een voorbeeld van de brief zoals ook het Kuurns Gemeentebestuur er 1 kreeg.

 
Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.