Aankondiging BSA campagne: inventariseer NU uw softwarelicenties!

11/6/2014
Aankondiging BSA campagne: inventariseer NU uw softwarelicenties! Heel wat leden-bedrijven kregen deze week een brief van BSA The Software Alliance in de bus. Dit betreft geen brief zoals je er veel krijgt ivm handelsgidsen e.d. Onderzoek via Unizo leert ons dat de BSA daadwerkelijk bestaat. De BSA is een samenwerkingsverband tussen een aantal internationale softwarefabrikanten. De BSA behartigt de belangen van de aangesloten leden. Het doel van deze Fair Play Campagne van de BSA is het voorkomen van softwaregebruik zonder licenties, bewust of onbewust.De BSA onderzoekt of de softwarelicenties bij u op orde zijn. Zijn ze dat niet, dan maakt de BSA aanspraak op een schadevergoeding.

Als het om grote aantallen ontbrekende licenties gaat, kan de te betalen schadevergoeding in de tienduizenden euro’s lopen. Daarnaast moeten de ontbrekende licenties alsnog worden aangeschaft.

Inventariseer uw licenties!

Het is dus zaak om na het ontvangen van de brief van de BSA te starten met een inventarisatie van de licenties voor de software die u gebruikt. Ook als u denkt dat alles op orde is, kan het geen kwaad om nog eens te controleren.

Natuurlijk geldt dit ook voor bedrijven die geen brief van de BSA hebben ontvangen. Er is altijd een risico dat de BSA op enig moment op de stoep staat en u vraagt aan te tonen dat u voor licentiematig gedekt bent voor alle geïnstalleerde software.

Een checklist ter voorbereiding vanwege BPKN-partner Monard-D'Hulst via deze link.

Hieronder ziet U een voorbeeld van de brief zoals ook het Kuurns Gemeentebestuur er 1 kreeg.

 
Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.