Aankondiging BSA campagne: inventariseer NU uw softwarelicenties!

11/6/2014
Aankondiging BSA campagne: inventariseer NU uw softwarelicenties! Heel wat leden-bedrijven kregen deze week een brief van BSA The Software Alliance in de bus. Dit betreft geen brief zoals je er veel krijgt ivm handelsgidsen e.d. Onderzoek via Unizo leert ons dat de BSA daadwerkelijk bestaat. De BSA is een samenwerkingsverband tussen een aantal internationale softwarefabrikanten. De BSA behartigt de belangen van de aangesloten leden. Het doel van deze Fair Play Campagne van de BSA is het voorkomen van softwaregebruik zonder licenties, bewust of onbewust.De BSA onderzoekt of de softwarelicenties bij u op orde zijn. Zijn ze dat niet, dan maakt de BSA aanspraak op een schadevergoeding.

Als het om grote aantallen ontbrekende licenties gaat, kan de te betalen schadevergoeding in de tienduizenden euro’s lopen. Daarnaast moeten de ontbrekende licenties alsnog worden aangeschaft.

Inventariseer uw licenties!

Het is dus zaak om na het ontvangen van de brief van de BSA te starten met een inventarisatie van de licenties voor de software die u gebruikt. Ook als u denkt dat alles op orde is, kan het geen kwaad om nog eens te controleren.

Natuurlijk geldt dit ook voor bedrijven die geen brief van de BSA hebben ontvangen. Er is altijd een risico dat de BSA op enig moment op de stoep staat en u vraagt aan te tonen dat u voor licentiematig gedekt bent voor alle geïnstalleerde software.

Een checklist ter voorbereiding vanwege BPKN-partner Monard-D'Hulst via deze link.

Hieronder ziet U een voorbeeld van de brief zoals ook het Kuurns Gemeentebestuur er 1 kreeg.

 
Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.