Bedrijven besparen 650.000 euro op energie

17/6/2014
Bedrijven besparen 650.000 euro op energie Al voor de zevende maal organiseerde de POM West-Vlaanderen, dit keer in samenwerking met de POM Antwerpen en de POM Limburg, een groepsaankoop voor groene stroom en gas. Dat dit initiatief zijn nut heeft, werd eens te meer bewezen door de mooie financiële resultaten: de 55 deelnemende bedrijven samen besparen € 647.000 op jaarbasis. Eén van de leveranciers van elektriciteit is het Kuurnse Elexys.Naast het beperken van het energieverbruik is het afsluiten van een voordelig contract voor gas en elektriciteit de meest voor de hand liggende manier voor bedrijven om de energiekosten te drukken.

Via de recente groepsaankoop voor bedrijven, op initiatief van de POM West-Vlaanderen, POM Antwerpen en POM Limburg, konden bedrijven op een makkelijke manier overstappen en tegelijk een voordelig tarief verkrijgen.

55 bedrijven schreven zich dit jaar in, waarvan 36 uit West-Vlaanderen. Zij realiseerden samen een besparing van € 647.000 op jaarbasis door naar een goedkopere leverancier over te stappen.

Dit komt overeen met een gemiddelde besparing van € 6.399 per aansluiting voor elektriciteit en € 5.191 voor gas.

Met de groepsaankoop beoogt de POM West-Vlaanderen niet alleen een forse besparing op de energiefactuur van de deelnemende bedrijven, maar wil zij ook groene energie uit eigen streek een kans geven.

In totaal dienden 8 leveranciers offertes in. De deelnemende bedrijven voor elektriciteit, met een totaal jaarverbruik binnen de groepsaankoop van 23,4 GWh, werden toegewezen aan Elexys, Lampiris en Watz.

Voor gas werden contracten toegekend aan Electrabel, ENI en Lampiris.

Het totale gasverbruik van alle deelnemers samen bedroeg 33,4 GWh.

Voor de begeleiding van de groepsaankoop en het onderhandelen met de leveranciers, schakelden de POM’s het studiebureau Zero Emission Solutions in.
Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.