Wijziging kruispunt 'De Katte'

25/6/2014
Wijziging kruispunt 'De Katte' De bewonersvergadering die de Gemeente Kuurne enkele weken geleden organiseerde werpt zijn vruchten af: Om te vermijden dat zwaar vervoer verder de St. Katriensteenweg indraait vanaf de Brugsesteenweg wordt de bypass voor het verkeer komende uit de richting Brugge volgende week afgesloten. Vrachtverkeer moet doorrijden tot de Ringlaan om zo zijn bestemming te bereiken. Agentschap Wegen en Verkeer past ook de bewegwijzering aan.De gemeente is ook bereid de problematiek op het kruispunt Vijverhoek/St-Pietersstraat/St-Katriensteenweg te (her)bekijken. Dit kan omwille van financiële redenen echter niet onmiddellijk.

Op termijn zal dit wellicht wel mogelijk zijn: op aangeven van vzw BPKN dient de gemeente samen met de stad Kortrijk een revitaliseringsproject in bij de Vlaamse overheid die tot 85% gesubsidieerd kan worden.

Aan de hand van nieuwe meetapparatuur wordt de situatie opgevolgd en geëvalueerd.

In het najaar komt er een compleet nieuw bewegwijzeringssysteem van het type havennummering op het bedrijvenpark. Meer info via deze link.
Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.