Brouwerij De Brabandere opent een nieuwe brouwzaal en een evenementenhal

13/8/2014
Brouwerij De Brabandere opent een nieuwe brouwzaal en een evenementenhal De honderdtwintigste verjaardag van brouwerij De Brabandere gaat gepaard met heel wat vernieuwingen. De grootste nieuwigheid is de bouw van een brouwzaal, dubbel zo groot als de huidige. Naast de brouwzaal komt een evenementenruimte.De nieuwe brouwzaal is dubbel zo groot als de huidige. Er komen zes extra vaten, 'foeders' genoemd in de bierwereld. De nieuwe brouwzaal zal te zien zijn vanaf de straat. 

Naast de brouwzaal komt een evenementenruimte van waaruit je via een glazen wand inkijk krijgt in de brouwzaal.

De installatie van de zes nieuwe brouwketels wordt een huzarenstuk. ‘In zo'n foeder zit geen enkele nagel’, zegt Albert De Brabandere. ‘De ring rond het vat houdt de vaten samen. Net daardoor zijn die vaten zo fragiel en moeilijk te verplaatsen.’ ‘We maken het onszelf bovendien nog wat moeilijker door met een zeer strakke timing te werken: pas enkele dagen voor de opening op 3 oktober starten we met de verhuizing van die vaten.’

En die strakke timing moet sowieso gehaald worden. ‘Daags na de opening vieren we feest in de brouwerij. We zetten twee dagen lang de deuren open om samen met minstens 10.000 bezoekers onze verjaardag te vieren. Een van de hoogtepunten wordt het bezoek aan de nieuwe brouwzaal en de bijhorende evenementenhal.’


‘Toekomstmuziek’

Als de nieuwe brouwzaal en evenementenhal geopend zijn, start voor De Brabandere een andere uitdaging. ‘We willen over enkele jaren een nieuwe bottelarij openen in het huidige magazijn. Die verhuizing en bouw worden de grootste investering ooit voor de brouwerij.’ Met de verhuizing van de nieuwe bottelarij, start voor De Brabandere ook een ander project. ‘Als de bottelarij volledig verhuisd is, kunnen we rondleidingen organiseren in onze brouwerij’, zegt Albert De Brabandere. ‘Om dat te kunnen doen, richten we een bezoekerscentrum in. Dat krijgt haar plaats in de nieuwe evenementenhal. Dat is toekomstmuziek, maar we kunnen niet wachten tot het zover is’, zegt De Brabandere enthousiast.

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.