Brouwerij De Brabandere opent een nieuwe brouwzaal en een evenementenhal

13/8/2014
Brouwerij De Brabandere opent een nieuwe brouwzaal en een evenementenhal De honderdtwintigste verjaardag van brouwerij De Brabandere gaat gepaard met heel wat vernieuwingen. De grootste nieuwigheid is de bouw van een brouwzaal, dubbel zo groot als de huidige. Naast de brouwzaal komt een evenementenruimte.De nieuwe brouwzaal is dubbel zo groot als de huidige. Er komen zes extra vaten, 'foeders' genoemd in de bierwereld. De nieuwe brouwzaal zal te zien zijn vanaf de straat. 

Naast de brouwzaal komt een evenementenruimte van waaruit je via een glazen wand inkijk krijgt in de brouwzaal.

De installatie van de zes nieuwe brouwketels wordt een huzarenstuk. ‘In zo'n foeder zit geen enkele nagel’, zegt Albert De Brabandere. ‘De ring rond het vat houdt de vaten samen. Net daardoor zijn die vaten zo fragiel en moeilijk te verplaatsen.’ ‘We maken het onszelf bovendien nog wat moeilijker door met een zeer strakke timing te werken: pas enkele dagen voor de opening op 3 oktober starten we met de verhuizing van die vaten.’

En die strakke timing moet sowieso gehaald worden. ‘Daags na de opening vieren we feest in de brouwerij. We zetten twee dagen lang de deuren open om samen met minstens 10.000 bezoekers onze verjaardag te vieren. Een van de hoogtepunten wordt het bezoek aan de nieuwe brouwzaal en de bijhorende evenementenhal.’


‘Toekomstmuziek’

Als de nieuwe brouwzaal en evenementenhal geopend zijn, start voor De Brabandere een andere uitdaging. ‘We willen over enkele jaren een nieuwe bottelarij openen in het huidige magazijn. Die verhuizing en bouw worden de grootste investering ooit voor de brouwerij.’ Met de verhuizing van de nieuwe bottelarij, start voor De Brabandere ook een ander project. ‘Als de bottelarij volledig verhuisd is, kunnen we rondleidingen organiseren in onze brouwerij’, zegt Albert De Brabandere. ‘Om dat te kunnen doen, richten we een bezoekerscentrum in. Dat krijgt haar plaats in de nieuwe evenementenhal. Dat is toekomstmuziek, maar we kunnen niet wachten tot het zover is’, zegt De Brabandere enthousiast.

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.