Noodplan bij eventuele stroomonderbreking in de maak

4/9/2014
Noodplan bij eventuele stroomonderbreking in de maak Er komt een noodplan voor het bedrijvenpark Kortrijk-Noord in samenspraak met het gemeentebestuur en de stad. Eind volgende week zitten we hierover samen. We moeten in kaart brengen waar bedrijven risico lopen en eventueel noodgroepen nodig hebben.Als het tot een stroomtekort komt deze winter door de aanhoudende problemen in de kerncentrales van Doel en Tihange, worden Anzegem, Harelbeke, Kuurne, Deerlijk, Kortrijk, Waregem en Wielsbeke mogelijk deels afgekoppeld van het elektriciteitsnet. Nooit langer dan drie uur per dag, want stroomonderbrekingen vinden altijd tussen 17 en 20 uur plaats. De kans dat het gebeurt in onze regio is wel zeer klein, want de betrokken steden en gemeenten liggen in een minder prioritaire zone in het afschakelingsplan.


Risicobedrijven


Toch nemen de burgemeesters het zekere voor het onzekere. Zeker in Kuurne, Waregem en Deerlijk, waar bij een eventuele stroomonderbreking de meeste schakelkasten worden uitgezet. In Kuurne gaat het over 141 van de 181 cabines. "Er komt een noodplan voor het bedrijvenpark Kortrijk-Noord in samenspraak met parkmanager Annelies Corne", zegt Francis Benoit. "Eind volgende week zitten we hierover samen. We moeten in kaart brengen waar bedrijven risico lopen en eventueel noodgroepen nodig hebben. Maar we kijken verder dan bedrijven alleen. Zo kunnen bijvoorbeeld ook woon- en zorgcentra in de problemen komen. We zullen helpen waar nodig en organiseren wellicht eind september een infomeeting voor alle betrokkenen."

Lees meer 

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.