Noodplan bij eventuele stroomonderbreking in de maak

4/9/2014
Noodplan bij eventuele stroomonderbreking in de maak Er komt een noodplan voor het bedrijvenpark Kortrijk-Noord in samenspraak met het gemeentebestuur en de stad. Eind volgende week zitten we hierover samen. We moeten in kaart brengen waar bedrijven risico lopen en eventueel noodgroepen nodig hebben.Als het tot een stroomtekort komt deze winter door de aanhoudende problemen in de kerncentrales van Doel en Tihange, worden Anzegem, Harelbeke, Kuurne, Deerlijk, Kortrijk, Waregem en Wielsbeke mogelijk deels afgekoppeld van het elektriciteitsnet. Nooit langer dan drie uur per dag, want stroomonderbrekingen vinden altijd tussen 17 en 20 uur plaats. De kans dat het gebeurt in onze regio is wel zeer klein, want de betrokken steden en gemeenten liggen in een minder prioritaire zone in het afschakelingsplan.


Risicobedrijven


Toch nemen de burgemeesters het zekere voor het onzekere. Zeker in Kuurne, Waregem en Deerlijk, waar bij een eventuele stroomonderbreking de meeste schakelkasten worden uitgezet. In Kuurne gaat het over 141 van de 181 cabines. "Er komt een noodplan voor het bedrijvenpark Kortrijk-Noord in samenspraak met parkmanager Annelies Corne", zegt Francis Benoit. "Eind volgende week zitten we hierover samen. We moeten in kaart brengen waar bedrijven risico lopen en eventueel noodgroepen nodig hebben. Maar we kijken verder dan bedrijven alleen. Zo kunnen bijvoorbeeld ook woon- en zorgcentra in de problemen komen. We zullen helpen waar nodig en organiseren wellicht eind september een infomeeting voor alle betrokkenen."

Lees meer 

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.