Noodplan bij eventuele stroomonderbreking in de maak

4/9/2014
Noodplan bij eventuele stroomonderbreking in de maak Er komt een noodplan voor het bedrijvenpark Kortrijk-Noord in samenspraak met het gemeentebestuur en de stad. Eind volgende week zitten we hierover samen. We moeten in kaart brengen waar bedrijven risico lopen en eventueel noodgroepen nodig hebben.Als het tot een stroomtekort komt deze winter door de aanhoudende problemen in de kerncentrales van Doel en Tihange, worden Anzegem, Harelbeke, Kuurne, Deerlijk, Kortrijk, Waregem en Wielsbeke mogelijk deels afgekoppeld van het elektriciteitsnet. Nooit langer dan drie uur per dag, want stroomonderbrekingen vinden altijd tussen 17 en 20 uur plaats. De kans dat het gebeurt in onze regio is wel zeer klein, want de betrokken steden en gemeenten liggen in een minder prioritaire zone in het afschakelingsplan.


Risicobedrijven


Toch nemen de burgemeesters het zekere voor het onzekere. Zeker in Kuurne, Waregem en Deerlijk, waar bij een eventuele stroomonderbreking de meeste schakelkasten worden uitgezet. In Kuurne gaat het over 141 van de 181 cabines. "Er komt een noodplan voor het bedrijvenpark Kortrijk-Noord in samenspraak met parkmanager Annelies Corne", zegt Francis Benoit. "Eind volgende week zitten we hierover samen. We moeten in kaart brengen waar bedrijven risico lopen en eventueel noodgroepen nodig hebben. Maar we kijken verder dan bedrijven alleen. Zo kunnen bijvoorbeeld ook woon- en zorgcentra in de problemen komen. We zullen helpen waar nodig en organiseren wellicht eind september een infomeeting voor alle betrokkenen."

Lees meer 

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.