Vanaf 2016 kunnen bedrijven zich vestigen op dit nieuwe gedeelte van het bedrijvenpark. ‘Het bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal uitbreiden met een twintigtal bedrijven, 10 tot 15 grote bedrijven en dan nog een viertal kleinere bedrijven’, aldus Kortrijks schepen Koen Byttebier (Open VLD)

Twee jaar voor de realisatie van het project is er al grote interesse van bedrijven om zich te vestigen op het nieuwe terrein. ‘Er is een grote nood aan extra plaats voor bedrijven. De vraag is groter dan het aanbod, ook voor dit project’, zegt Cindy Deglorie van Leiedal, verantwoordelijk voor de verkoop.

‘Heel veel potentieel’

Voor de twintigtal plaatsen zijn er nu al zestig kandidaten. ‘De helft zijn kmo's zoals elektriciens en loodgieters. Maar op deze locatie is er maar plaats voor een viertal kleinere bedrijven. De nabijgelegen site Nelca is beter geschikt voor kmo’s. In elk geval willen heel wat grote namen van bedrijven uit verschillende branches zich hier in de toekomst vestigen. Ook willen enkele bedrijven die nu al gevestigd zijn op de industriezone Kortrijk-Noord zich op het nieuwe gedeelte uitbreiden.’

Dat de nieuwe industriezone in de lift zit, heeft niet alleen te maken met een schaarste aan industriezones. ‘Deze zone heeft heel veel potentieel. Wij focussen hier op grote bedrijven die op zoek zijn naar gronden van meer dan 5.000 vierkante meter. Het terrein wordt ook niet op voorhand opgedeeld, waardoor bedrijven de gewenste oppervlakte kunnen bekomen. We leggen bovendien ook geen beperkingen op, zware industrie is ook welkom. We merken nu al dat dit terrein erg in trek is bij transportbedrijven doordat de autosnelweg vlakbij is.’

Volgend jaar starten de weg- en rioleringswerken. Op het terrein komt een ecologische groenzone met een moerasbos en een nieuwe centrale weg.

Bekijk hier de reportage op WTV.