Alarminstallaties en camerasystemen in het afschakelplan

11/10/2014
Alarminstallaties en camerasystemen in het afschakelplan De kans dat het deze winter effectief tot een afschakeling van de elektriciteit komt is klein, maar toch willen wij u voldoende informeren om goed voorbereid te zijn. Welke voorzorgsmaatregelen moet u nemen indien u werkt met een alarminstallatie en camerasystemen?

Alarminstallaties:

Een alarminstallatie heeft behalve de primaire netvoeding (230 volt) ook een secundaire batterijvoeding (back-up) die voor autonomie moet zorgen tijdens elektriciteitsuitval. Hetzelfde geldt voor de buitensirene.

Als die batterij niet meer goed werkt kan dat eventueel een alarmmelding genereren.


Aangewezen maatregelen:


VOOR  DE ELEKTRICITEITSUITVAL:

- de aanwezigheid, de staat van werking en de programmering van de installatie + batterijen laten nazien door een erkend installateur op goede werking bij elektriciteitsuitval. Bij sommige systemen wordt de buitensirene automatisch geactiveerd omdat het systeem zo geprogrammeerd is dat een elektriciteitsuitval als sabotage een alarmsignaal zal genereren

- voor installaties die aangesloten zijn bij een meldkamer is het aan te bevelen om die meldkamer in te lichten van de geplande elektriciteitsuitval en desnoods afspraken te maken voor afhandeling van een alarmmelding in die geplande tijd, rekening moet gehouden worden dat in sommige gevallen ook de bereikbaarheid met een vast telefoontoestel niet mogelijk is! de meldkamer zal ook geen informatie meer ontvangen van het alarmsysteem!

- voor die installaties waarbij een reeks van telefoonnummers wordt opgebeld bij alarm moet er rekening gehouden worden dat sommige gevallen ook de bereikbaarheid met een vast telefoontoestel niet mogelijk is!

- voor sommige alarmsystemen is het niet mogelijk om het systeem in te schakelen als er geen elektriciteit is (geen primaire 230 volt voeding)

 

TIJDENS DE ELEKTRICITEITSUITVAL:

- de berichten die op het toetsenklavier vermeld worden in het oog houden om er gepast te kunnen op reageren. Sommige meldingen zullen vanzelf weer verdwijnen als de elektriciteit weer ingeschakeld wordt, van andere systemen zal de foutmelding blijven tot tussenkomst van de installateur.

 

NA DE ELEKTRICITEITSUITVAL:

- voor installaties die aangesloten zijn bij een meldkamer is het aan te bevelen om die meldkamer in te lichten van het einde van de geplande elektriciteitsuitval en desnoods nieuwe afspraken te maken voor afhandeling van en alarmmelding.

- indien tijdens de elektriciteitsuitval zich problemen hebben voorgedaan contact opnemen met de erkende installateur om de nodige maatregelen te nemen zodat bij een volgende geplande elektriciteitsuitval die problemen zich niet meer zouden voordoen.

 

Camerasystemen:

Bij de meeste camerasystemen is er geen autonomie voorzien. Er is meestal geen batterij die als back-up dienst doet bij uitval van elektriciteit. In al deze gevallen zullen de camera's uitvallen alsook de opnametoestellen. Meestal start het camerasysteem vanzelf weer op als de elektriciteit wordt ingeschakeld.

Als er camerabeelden worden doorgestuurd zal rekening moeten gehouden worden dat in sommige gevallen ook dit zal uitvallen.

 

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.