WINTERKLAAR?

12/11/2014
WINTERKLAAR? In deze terugkerende rubriek wil Bedrijvenpark Kortrijk-Noord tips en info geven om u voor te bereiden op een eventuele afschakeling van de elektriciteit deze winter, dit binnen het kader van het afschakelplan.
Bij afschakeling : 

-Schakel je elektrische toestellen uit en trek de kabels van stroomgevoelige apparaten uit het stopcontact. Toestellen kunnen spontaan terug in werking treden na een stroomuitval: soldeerbouten, ovens, zaagmachines ... Hou één lichtschakelaar ingeschakeld zodat je weet wanneer de stroom is hersteld. 

-Sluit ramen en deuren om de binnentemperatuur te behouden. 

-Vermijd te bellen of je gsm (die je hebt opgeladen buiten de peikuren) te gebuiken zodat het netwerk niet overbelast wordt. Bel bij nood 112. 

-Tanken tijdens een afschakeling is onmogelijk, zorg ervoor dat uw voertuig is vol getankt. 

-Veiligheid op de site : wij raden aan steeds 1,2 of meerdere personen (afhankelijk van de oppervlakte) tijdens de afschakeling ter plaatse te laten. Mensen met slechte bedoelingen kunnen misbruik maken van de uren zonder verlichting. Afschakelen of niet afschakelen? 

U kan de situatie van de elektriciteitsreserve in ons land vanaf 1 november 2014 volgen op www.winterklaar.be 
Daar ziet u aan de hand van een serie rode lichten hoe het gesteld is met de voorraad. 


Een eventuele afschakeling zal 7 dagen vooraf worden aangekondigd. Het volk wordt hierbij opgeroepen om de komende dagen massaal een inspanning te leveren tot het besparen van elektriciteit. Indien 1 dag vooraf blijkt dat het tekort is weg gewerkt, dan zal de geplande afschakeling niet doorgaan. 


De vorige edities van WINTERKLAAR vindt u hier : 


-http://www.kortrijk-noord.be/nl-8504-14022-winterklaar.html
Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.