WINTERKLAAR?

19/11/2014
WINTERKLAAR? In deze terugkerende rubriek wil Bedrijvenpark Kortrijk-Noord tips en info geven om u voor te bereiden op een eventuele afschakeling van de elektriciteit deze winter, dit binnen het kader van het afschakelplan. Deze editie : De impact van een afschakeling op de veiligheid van uw bedrijf, dit zowel op gebied van alarmsystemen en meldkamers, bewaking en bewakingstechnologiŽn.WELKE IMPACT HEEFT EEN AFSCHAKELING OP ALARMSYSTEMEN? 


-Alarmsystemen bij een afschakeling :

Afhankelijk van de provider en type transmissie van uw alarmsysteem, is het mogelijk dat de doormelding naar de meldkamer niet meer zal werken wanneer de stroom uitvalt. Indien uw verbinding bijvoorbeeld werkt met een modem of een B-Box, dan is het aangewezen ervoor te zorgen dat deze voorzien is van een batterijvoeding of een noodstroomvoeding (UPS). Kijk dus na via welk soort verbinding de alarmsignalen worden doorgestuurd naar de meldkamer. Bij twijfel raadpleegt u best uw installateur.


-Hoe reageert een meldkamer wanneer mijn alarmsysteem uitvalt?

Normaalgezien volgen de operatoren in de meldkamer de informatie over eventuele afschakeling in verschillende regio’s op de voet. Ze interpreteren de binnenkomende signalen en geven voorrang aan prioritaire alarmen: brand, hold-up, en inbraak.


-Gaat het signaal van mijn inbraakalarm tot in de meldkamer geraken?

We hebben er op dit moment geen zicht op wat de verschillende telefoonnetwerken gaan doen. We verwachten er ons aan dat ook enkele van die netwerken kunnen uitvallen. Dan komt de melding niet tot bij de meldkamer. Die worden dan ‘gebufferd’ en pas wanneer de stroom opnieuw wordt ingeschakeld, zullen al die meldingen ineens doorgestuurd worden.
WELKE IMPACT HEEFT EEN STROOMONDERBREKING OP MIJN BEVEILIGING / BEWAKING?


-Heeft stroomuitval een invloed op de patrouillerondes?

Overal zal door de bewakingsfirma's een maximale bezetting van de patrouilles ingezet worden om naast de standaard rondes zo veel mogelijk klanten te kunnen voorzien van extra patrouilles omwille van de afschakeling. 
Er wordt vooral aangeraden om tijdens de uren van afschakeling mensen op de vestiging aanwezig te laten. Afhankelijk van de grootte van de vestiging 1, 2 of meer personen.
IK WERK MET PERMANENTE BEWAKING


-Heeft stroomuitval een invloed op de activiteiten van bewakingsagenten?


Bewakingsagenten gebruiken technologische hulpmiddelen, bijvoorbeeld voor rapportering. Systemen die niet voorzien zijn van batterijen zullen bij stroomuitval niet meer functioneren.

Bewakingsagenten blijven actief bij stroomuitval voor zover zij hun werk kunnen doen op een veilige en wettelijke manier.

Bij stroomuitval zullen zoveel mogelijk posten worden bezocht door hun management. Het is een goed idee ook zelf voor extra aanwezigheid te zorgen wanneer stroomuitval wordt voorspeld.
IK MAAK GEBRUIK VAN BEWAKINGSTECHNOLOGIE (CAMERA’S, BADGELEZERS, ...)


-Wat kan ik doen om de gevolgen van stroomuitval te beperken?


Camera’s hebben stroom nodig om te kunnen werken, evenals recorders en netwerkapparatuur. Zonder netspanning zullen deze systemen uitvallen, tenzij ze aangesloten zijn op een noodstroomvoeding.

Een systeem voor toegangscontrole waarbij de deurcontrollers voorzien zijn van een kleine noodbatterij kunnen een tijdje blijven werken zonder stroom. In het andere geval zal het systeem niet werken en zullen, afhankelijk van het type slot, de deuren hetzij los hetzij vast staan.

Een branddetectiecentrale heeft een noodbatterij en kan ten minste 24u autonoom werken, indien het onderhoud tijdig en correct gebeurt. De vorige edities van WINTERKLAAR vindt u hier : 


-http://www.kortrijk-noord.be/nl-8504-14022-winterklaar.html

-http://www.kortrijk-noord.be/nl-8504-14086-winterklaar.html

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.