Infomoment voet- en fietspadenbeleid in Kuurne

2/12/2014
Infomoment voet- en fietspadenbeleid in Kuurne We kunnen er niet omheen: er is steeds meer verkeer en daarom is het steeds meer oppassen geblazen, zeker voor onze zwakkere weggebruikers. Het gemeentebestuur wil de veiligheid vergroten en streeft naar een duurzame mobiliteit, op maat van alle inwoners.

 

Men volgt hierbij het STOP-principe: De meeste aandacht gaat uit naar de Stappers (S), daarna naar de Trappers (T) en het Openbaar vervoer (O) en pas daarna naar de ‘minst wenselijke mobiliteitsvorm’, de Personenwagens (P).

 


Stappen biedt de meeste kansen tot sociale interactie, daarom wordt dit gestimuleerd door het creëren van aangename, voetgangervriendelijke omgevingen als ontmoetingsplaats voor iedereen. Daarnaast wordt gebouwd aan een beleid dat de rol van de fiets herwaardeert, omdat de fiets het duurzaamste vervoermiddel is.


Er wordt gewerkt aan een kwaliteitsvol voetgangers- en fietsnetwerk om het comfort van de voetgangers en fietsers ter verzekeren:


- Comfortabele verbindingen door degelijke voet– en fietspaden te voorzien vanuit de woonwijken en de randparkings naar het centrum, de scholen en het openbaar vervoer.


- Veilige en comfortabele oversteekplaatsen.


- Een vlotte loopzone door over het volledige traject een gegarandeerde minimale voetpadbreedte te verzekeren.


- Aantrekkelijke belevingsruimte voor voetgangers waarin zij de bepalende factor voor de inrichting van het openbaar domein zijn.


- Het uitstippelen van enkele fiets- en wandelroutes buiten de centrumgebieden.


- De opmaak van een voetpadenplan voor het centrum, rekening houdend met mindervaliden, ouderen en schoolgaande jeugd.


Al deze voorzieningen worden steeds aangelegd volgens de wetgeving van het BIVV, het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid.


U wordt van harte uitgenodigd op één van onze infomomenten waarbij u als inwoner uw vragen over dit nieuwe voet- en fietspadenbeleid kwijt kan:

 -         donderdag 4 december om 20.00 uur – Dienstencentrum Ter Groenen Boomgaard

-          donderdag 11 december om 20.00 uur - Wijzer

-          donderdag 8 januari om 20.00 uur - Centrumschool

-          donderdag 22 januari om 20.00 uur – De krekel

 

 

Meer info: 056 73 71 41 of technischedienst@kuurne.be

 

 

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.