Infomoment voet- en fietspadenbeleid in Kuurne

2/12/2014
Infomoment voet- en fietspadenbeleid in Kuurne We kunnen er niet omheen: er is steeds meer verkeer en daarom is het steeds meer oppassen geblazen, zeker voor onze zwakkere weggebruikers. Het gemeentebestuur wil de veiligheid vergroten en streeft naar een duurzame mobiliteit, op maat van alle inwoners.

 

Men volgt hierbij het STOP-principe: De meeste aandacht gaat uit naar de Stappers (S), daarna naar de Trappers (T) en het Openbaar vervoer (O) en pas daarna naar de ‘minst wenselijke mobiliteitsvorm’, de Personenwagens (P).

 


Stappen biedt de meeste kansen tot sociale interactie, daarom wordt dit gestimuleerd door het creëren van aangename, voetgangervriendelijke omgevingen als ontmoetingsplaats voor iedereen. Daarnaast wordt gebouwd aan een beleid dat de rol van de fiets herwaardeert, omdat de fiets het duurzaamste vervoermiddel is.


Er wordt gewerkt aan een kwaliteitsvol voetgangers- en fietsnetwerk om het comfort van de voetgangers en fietsers ter verzekeren:


- Comfortabele verbindingen door degelijke voet– en fietspaden te voorzien vanuit de woonwijken en de randparkings naar het centrum, de scholen en het openbaar vervoer.


- Veilige en comfortabele oversteekplaatsen.


- Een vlotte loopzone door over het volledige traject een gegarandeerde minimale voetpadbreedte te verzekeren.


- Aantrekkelijke belevingsruimte voor voetgangers waarin zij de bepalende factor voor de inrichting van het openbaar domein zijn.


- Het uitstippelen van enkele fiets- en wandelroutes buiten de centrumgebieden.


- De opmaak van een voetpadenplan voor het centrum, rekening houdend met mindervaliden, ouderen en schoolgaande jeugd.


Al deze voorzieningen worden steeds aangelegd volgens de wetgeving van het BIVV, het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid.


U wordt van harte uitgenodigd op één van onze infomomenten waarbij u als inwoner uw vragen over dit nieuwe voet- en fietspadenbeleid kwijt kan:

 -         donderdag 4 december om 20.00 uur – Dienstencentrum Ter Groenen Boomgaard

-          donderdag 11 december om 20.00 uur - Wijzer

-          donderdag 8 januari om 20.00 uur - Centrumschool

-          donderdag 22 januari om 20.00 uur – De krekel

 

 

Meer info: 056 73 71 41 of technischedienst@kuurne.be

 

 

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.