WINTERKLAAR?

2/12/2014
In deze terugkerende rubriek wil Bedrijvenpark Kortrijk-Noord tips en info geven om u voor te bereiden op een eventuele afschakeling van de elektriciteit deze winter, dit binnen het kader van het afschakelplan. Deze week enkel goed nieuws uit medialand : afschakeling Tihange 3 zorgt niet voor extra problemen en Lampiris pakt uit met goed nieuws na sms-offensief. Verder krijgen we steun vanuit Nederland om een black out te vermijden en in het winterrapport 2014-2015 wordt bepaald bij welke weersomstandigheden een black out kan optreden.  • Er was even paniek afgelopen zondag toen kerncentrale Tihange 3 werd stil gelegd na een brand in het hoogspanningsstation van Electrabel op de site van Tihange 3. Dit station transformeert de geproduceerde elektriciteit van de centrale voordat ze op het hoogspanningsnet wordt gebracht. Door de brand werd de centrale automatisch van het net afgekoppeld. De kerncentrale Tihange 3, die sinds maandagmiddag in heropstartfase was, is sinds 03.27 uur in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw aan het elektriciteitsnet gekoppeld. De centrale draait nu terug op volledige capaciteit.

 

  • Verder blijkt uit een test van energieleverancier Lampiris dat de consument best wel bereid is zijn elektriciteitsverbruik te verminderen om een black-out te voorkomen. Na het sms-offensief aan 140.000 Belgen, met de vraag om tussen 18 en 19 uur hun elektriciteitsverbruik te verlagen bleek dat op die manier een halve kerncentrale (van het formaat Doel 1) kan worden uitgespaard. 

 

  • En het goede nieuws blijft komen : De Nederlandse hoogspanningsbeheerder Tennet gaat noodmaatregelen nemen om België tijdens streng winterweer hulp te bieden en zo een mogelijke black-out te vermijden. Tennet zegt toe om op momenten van schaarste maximaal stroom naar België te exporteren via de drie beschikbare hoogspanningslijnen die beide landen verbinden. Dat zal wel pas gebeuren nadat ons land geen andere opties meer heeft. Nederland zelf heeft voldoende productiecapaciteit beschikbaar, en kan ook volop importeren uit Duitsland, Engeland en Noorwegen. Tennet maakt zich dan ook sterk dat het bijspringen in België niet ten koste zal gaan van de stroomvoorziening in Nederland.

  • Er is deze winter in ons land 5,5 procent kans op een stroomtekort. De voorwaarde is wel dat de gemiddelde dagtemperatuur een tijdje gevoelig onder nul duikt en er tegelijk weinig wind is. Dat blijkt uit de simulaties in het winterrapport 2014-2015 van de verzamelde Europese hoogspanningsnetbeheerders. Zie schema boven. 


Volgens de website winterklaar.be is er zeker nog tot 8 december genoeg stroom om in het verbruik te voorzien. U kan zelf de situatie op de voet volgen via www.winterklaar.be 


De vorige edities van WINTERKLAAR vindt u hier : 


-http://www.kortrijk-noord.be/nl-8504-14022-winterklaar.html

-http://www.kortrijk-noord.be/nl-8504-14086-winterklaar.html

-http://www.kortrijk-noord.be/nl-8504-14105-winterklaar.html

 

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.