Grote opkuisactie gewestborden

15/1/2015
Grote opkuisactie gewestborden Agentschap Wegen en Verkeer houdt een grote opkuisactie in de gewestborden op en rond het bedrijvenpark.


In december ontvingen heel wat bedrijven een brief van Agentschap Wegen en Verkeer. Daarin stond vermeld dat zij een maand de tijd krijgen om hun gewestbord (wit bord met zwarte letters) zelf te verwijderen, indien zij dat niet doen zal het bord verwijderd worden door de gemeente of de stad. 


Het is zo dat de gewestborden eigendom zijn van de bedrijven zelf. Elk bedrijf krijgt de kans om zelf haar borden weg te halen. Indien het bedrijf dit niet zelf doet, zal de stad Kortrijk (voor grondgebied Kortrijk) of Agentschap Wegen en Verkeer (voor grondgebied Kuurne) het bord weg halen en vernietigen. De borden zullen ten vroegste eind maart worden weg gehaald.

De opkuisactie vindt plaats over volledig Vlaanderen en kadert in een wetswijziging van 18 mei 2008 waarin werd bepaald dat alle borden geplaatst op een kruispunt van gewestwegen, onder de verantwoordelijkheid vallen van Agentschap Wegen en Verkeer. Veel plakkaten die vroeger onder verantwoordelijkheid van de gemeente of de stad vielen, worden nu aan AWV toegewezen. 

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.