Grote opkuisactie gewestborden

15/1/2015
Grote opkuisactie gewestborden Agentschap Wegen en Verkeer houdt een grote opkuisactie in de gewestborden op en rond het bedrijvenpark.


In december ontvingen heel wat bedrijven een brief van Agentschap Wegen en Verkeer. Daarin stond vermeld dat zij een maand de tijd krijgen om hun gewestbord (wit bord met zwarte letters) zelf te verwijderen, indien zij dat niet doen zal het bord verwijderd worden door de gemeente of de stad. 


Het is zo dat de gewestborden eigendom zijn van de bedrijven zelf. Elk bedrijf krijgt de kans om zelf haar borden weg te halen. Indien het bedrijf dit niet zelf doet, zal de stad Kortrijk (voor grondgebied Kortrijk) of Agentschap Wegen en Verkeer (voor grondgebied Kuurne) het bord weg halen en vernietigen. De borden zullen ten vroegste eind maart worden weg gehaald.

De opkuisactie vindt plaats over volledig Vlaanderen en kadert in een wetswijziging van 18 mei 2008 waarin werd bepaald dat alle borden geplaatst op een kruispunt van gewestwegen, onder de verantwoordelijkheid vallen van Agentschap Wegen en Verkeer. Veel plakkaten die vroeger onder verantwoordelijkheid van de gemeente of de stad vielen, worden nu aan AWV toegewezen. 

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.