Axel Weydts volgt Marc Lemaitre op

15/1/2015
Axel Weydts volgt Marc Lemaitre op De 32-jarige Axel Weydts legde maandag de eed af als nieuwe schepen van de stad Kortrijk. Hij volgt Marc Lemaitre (SP.A), op die weer naar het parlement verhuist.

Foto Ludo Ostijn

Weydts zal in principe vier jaar schepen blijven.

Hij erft de bevoegdheden Openbare Werken en Mobiliteit van zijn voorganger.

Leuke taken maar niet simpel met heel wat werken in het verschiet de komende jaren. Niet het minst Kortrijk Weide, de Leieboorden en de herinrichting van kruispunt Pottelberg.

Lemaitre kreeg eerder al een afscheidscadeau van de coalitiepartners N-VA en Open VLD tijdens de Kortrijkse nieuwjaarsreceptie voor het volk op de Grote Markt.

‘Ik stop niet met de politiek’, zegt Lemaitre.

‘Ik ga met veel interesse en plezier het stadsbestuur blijven volgen vanop de banken van de gemeenteraad. Het is mijn ambitie om zeker even open te staan en aanspreekbaar te zijn voor de bevolking als de voorbije twee jaar. Vorige week had ik mijn laatste bewonersvergadering. Ik wens Axel veel succes.’

Ook vzw Bedrijvenpark Kortrijk-Noord wenst Axel veel succes en hoopt op een constructieve samenwerking. 

 

Terug

Home

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.

PUIK WERK VAN POLITIEZONE VLAS 16/2/2019

chapeau en blij dat de ANPR-camera’s nog duidleijk op de agenda staan. Schitterend werk #pzvlas ! Dader van diefstal airsoft-wapens geïdentificeerd en opgepakt Afgelopen weekend kon de politiezone Vlas de dader van een diefstal van airsoft-wapens oppakken. De diefstal vond begin januari 2019 plaats bij de firma Airsoft Experience, gelegen op het bedrijventerrein in Kuurne.