Toch geen Mc Donald's op parking Ringshopping Kortrijk-Noord

7/2/2015
Toch geen Mc Donald's op parking Ringshopping Kortrijk-Noord Bart Heyse van Quick restaurant bij Ringshopping Kortrijk Noord haalt opgelucht adem. Op donderdag 5 februari werd de bouwvergunning van Mc Donald's op de nabijgelegen parking vernietigd.Begin maart verscheen het bericht dat Mc Donald's zich naast Quick Ringshopping Kortrijk Noord zou vestigen uitgebreid in de kranten.

McDonald's had de bouwvergunning dan nog niet binnen en er werd een openbaar onderzoek gestart.

"Het is niet aan het stadsbestuur om ons te mengen in een concurrentiestrijd tussen twee hamburgerketens, zonder op de zaken vooruit te lopen", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Wout Maddens (Open Vld). "We bekijken het puur ruimtelijk. Zo gaan we na of er voldoende parking is en of de plannen van McDonald's geen ingrijpende gevolgen hebben op de verkeerscirculatie op de ring rond Kortrijk. Meer zeg ik niet zolang het openbaar onderzoek loopt."

Ook op  basis van dit onderzoek werd op donderdag 5 februari beslist dat de bouwplannen van Mc Donald's op de parking van Ringshopping Kortrijk Noord niet kunnen doorgaan. 
Terug

Home

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.

PUIK WERK VAN POLITIEZONE VLAS 16/2/2019

chapeau en blij dat de ANPR-camera’s nog duidleijk op de agenda staan. Schitterend werk #pzvlas ! Dader van diefstal airsoft-wapens geïdentificeerd en opgepakt Afgelopen weekend kon de politiezone Vlas de dader van een diefstal van airsoft-wapens oppakken. De diefstal vond begin januari 2019 plaats bij de firma Airsoft Experience, gelegen op het bedrijventerrein in Kuurne.