Toch geen Mc Donald's op parking Ringshopping Kortrijk-Noord

7/2/2015
Toch geen Mc Donald's op parking Ringshopping Kortrijk-Noord Bart Heyse van Quick restaurant bij Ringshopping Kortrijk Noord haalt opgelucht adem. Op donderdag 5 februari werd de bouwvergunning van Mc Donald's op de nabijgelegen parking vernietigd.Begin maart verscheen het bericht dat Mc Donald's zich naast Quick Ringshopping Kortrijk Noord zou vestigen uitgebreid in de kranten.

McDonald's had de bouwvergunning dan nog niet binnen en er werd een openbaar onderzoek gestart.

"Het is niet aan het stadsbestuur om ons te mengen in een concurrentiestrijd tussen twee hamburgerketens, zonder op de zaken vooruit te lopen", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Wout Maddens (Open Vld). "We bekijken het puur ruimtelijk. Zo gaan we na of er voldoende parking is en of de plannen van McDonald's geen ingrijpende gevolgen hebben op de verkeerscirculatie op de ring rond Kortrijk. Meer zeg ik niet zolang het openbaar onderzoek loopt."

Ook op  basis van dit onderzoek werd op donderdag 5 februari beslist dat de bouwplannen van Mc Donald's op de parking van Ringshopping Kortrijk Noord niet kunnen doorgaan. 
Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.