Lange termijn plannen Izegemsestraat Heule

11/2/2015
Lange termijn plannen Izegemsestraat Heule In het debat van de Algemene Vergadering werd door één van de deelnemende ondernemers de verkeerssituatie in de Izegemsestraat aangekaart. Daarom willen wij nog even de lange termijnplannen die Stad Kortrijk heeft voor deze straat verduidelijken.De stad Kortrijk wil de Izegemsestraat uitbouwen als fietsverbinding tussen Kortrijk centrum en Sente. Momenteel is er al een knip voor het autoverkeer ter hoogte van de Ringlaan waar een fietstunnel werd gebouwd, maar waar het autoverkeer de R8 niet meer kan kruisen.

Op langere termijn zou er een tweede knip komen ter hoogte van de spoorwegovergang. Infrabel wenst immers het aantal gelijkgrondse spoorwegovergangen af te bouwen aangezien die het meest gevoelig zijn voor ongevallen. Ook de spoorwegovergang aan de Pieter Verhaeghestraat zou verdwijnen.
Ter compensatie wordt er wel een nieuwe weg aan de oostzijde van de spoorweg aangelegd tussen de Izegemsestraat en de Sint-Katriensesteenweg (in Kuurne).
In de Izegemsestraat zou een fietstunnel worden aangelegd onder de sporen. Eens dit is gerealiseerd, verwacht men dat de verkeersintensiteit (van auto’s) in de Izegemsestraat zal dalen omdat dit geen aantrekkelijke route meer zal zijn voor het verkeer tussen Bedrijvenpark Kortrijk-Noord en Sente/Lendelede.

Dit zijn lange termijn plannen, die niet binnen de eerste 3 jaar gerealiseerd kunnen zijn. 

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle geïnteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.