Lange termijn plannen Izegemsestraat Heule

11/2/2015
Lange termijn plannen Izegemsestraat Heule In het debat van de Algemene Vergadering werd door één van de deelnemende ondernemers de verkeerssituatie in de Izegemsestraat aangekaart. Daarom willen wij nog even de lange termijnplannen die Stad Kortrijk heeft voor deze straat verduidelijken.De stad Kortrijk wil de Izegemsestraat uitbouwen als fietsverbinding tussen Kortrijk centrum en Sente. Momenteel is er al een knip voor het autoverkeer ter hoogte van de Ringlaan waar een fietstunnel werd gebouwd, maar waar het autoverkeer de R8 niet meer kan kruisen.

Op langere termijn zou er een tweede knip komen ter hoogte van de spoorwegovergang. Infrabel wenst immers het aantal gelijkgrondse spoorwegovergangen af te bouwen aangezien die het meest gevoelig zijn voor ongevallen. Ook de spoorwegovergang aan de Pieter Verhaeghestraat zou verdwijnen.
Ter compensatie wordt er wel een nieuwe weg aan de oostzijde van de spoorweg aangelegd tussen de Izegemsestraat en de Sint-Katriensesteenweg (in Kuurne).
In de Izegemsestraat zou een fietstunnel worden aangelegd onder de sporen. Eens dit is gerealiseerd, verwacht men dat de verkeersintensiteit (van auto’s) in de Izegemsestraat zal dalen omdat dit geen aantrekkelijke route meer zal zijn voor het verkeer tussen Bedrijvenpark Kortrijk-Noord en Sente/Lendelede.

Dit zijn lange termijn plannen, die niet binnen de eerste 3 jaar gerealiseerd kunnen zijn. 

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.