Lange termijn plannen Izegemsestraat Heule

11/2/2015
Lange termijn plannen Izegemsestraat Heule In het debat van de Algemene Vergadering werd door één van de deelnemende ondernemers de verkeerssituatie in de Izegemsestraat aangekaart. Daarom willen wij nog even de lange termijnplannen die Stad Kortrijk heeft voor deze straat verduidelijken.De stad Kortrijk wil de Izegemsestraat uitbouwen als fietsverbinding tussen Kortrijk centrum en Sente. Momenteel is er al een knip voor het autoverkeer ter hoogte van de Ringlaan waar een fietstunnel werd gebouwd, maar waar het autoverkeer de R8 niet meer kan kruisen.

Op langere termijn zou er een tweede knip komen ter hoogte van de spoorwegovergang. Infrabel wenst immers het aantal gelijkgrondse spoorwegovergangen af te bouwen aangezien die het meest gevoelig zijn voor ongevallen. Ook de spoorwegovergang aan de Pieter Verhaeghestraat zou verdwijnen.
Ter compensatie wordt er wel een nieuwe weg aan de oostzijde van de spoorweg aangelegd tussen de Izegemsestraat en de Sint-Katriensesteenweg (in Kuurne).
In de Izegemsestraat zou een fietstunnel worden aangelegd onder de sporen. Eens dit is gerealiseerd, verwacht men dat de verkeersintensiteit (van auto’s) in de Izegemsestraat zal dalen omdat dit geen aantrekkelijke route meer zal zijn voor het verkeer tussen Bedrijvenpark Kortrijk-Noord en Sente/Lendelede.

Dit zijn lange termijn plannen, die niet binnen de eerste 3 jaar gerealiseerd kunnen zijn. 

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.