Intussen op de Noordlaan...

26/2/2015
Intussen op de Noordlaan... Ondernemers met een vestiging op de Noordlaan hebben heel wat vragen. De weg lag er de laatste maanden erg vuil bij en er zijn heel wat plannen in de maak. Een uitklaring van de situatie.Op de Noordlaan zijn verschillende zaken actueel en staan een aantal veranderingen, waarop vzw Bedrijvenpark Kortrijk-Noord heeft aangedrongen, te wachten op uitvoering : BERGEN AARDE OP HET TWEEDE DEEL VAN DE NOORDLAAN : Het tweede deel van de Noordlaan ligt er erg vuil bij. Dit komt door de aan- en afvoer van de aarde die nog op de middenberm lag na de werken op de Ringlaan. 

De laatste weken zorgde de aannemer voor het zeven van die aarde, de brokstukken die erin zaten te verbrijzelen en de aarde af te voeren. Die werken zullen afgerond zijn op vrijdagavond 27 februari. 
Op de foto (genomen op donderdagmorgen 26 februari) ziet u dat er nog heel wat aarde over blijft. Dit is de aarde die gebruikt zal worden om de middenberm (kant van het kruispunt Noordlaan-Industrielaan) op te hogen. Die ophoging zal bezaaid worden met gras. De uitstrijking van de aarde kan niet direct uitgevoerd worden wegens het natte weer. De aannemer wacht op 1 week droog weer om de uitstrijking te kunnen uitvoeren, hopelijk kan dit gebeuren voor 1 april. 
Omdat er nu geen aarde meer aan- en afgevoerd dient te worden, hopen we de komende maanden een proper wegdek te behouden. BYPASS : Zoals u weet zal het kruispunt Noordlaan-Industrielaan dicht gaan voor wagens en vrachtwagens. Om te vermijden dat het verkeer volledig moet doorrijden tot het einde van de Noordlaan (Scania) bemiddelde vzw Bedrijvenpark Kortrijk-Noord in samenwerking met de gemeente Kuurne bij Agentschap Wegen en Verkeer om een bypass aan te leggen. De bypass komt er net voorbij de inrit van de parking van Bossuyt Grootkeukens en Bossuyt Winkelinrichting. Wie naar Bossuyt of naar de Industrielaan richting Heule wil, zal via de bypass kunnen rijden. Wie naar een bedrijf wil dat verderop de Noordlaan is gelegen, moet verder tot het einde van de Noordlaan en daar de U-turn gebruiken. 
De bypass zal worden aangelegd eind 2015. U-TURN EN PARKEERSTROOK INFOBALIE OP DE NOORDLAAN KANT RINGLAAN : Aan de ingang van de Noordlaan vanuit de Ringlaan, waar de totem ter aanduiding van het bedrijvenpark staat, komt binnenkort een infobalie. Daar zullen de gegevens van de bedrijven gevestigd op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord kunnen worden terug gevonden en u zal er digitaal de kortste route naar uw bestemming kunnen opzoeken.
Vrachtwagens die daar even halt houden om hun route op te zoeken, zullen mogelijks de doorgang van andere vrachtwagens belemmeren met als risico dat er zich een file zal vormen tot op de Ringlaan. 

Dit, in combinatie met de -voor vrachtwagens- heel scherpe U-turn, bracht vzw Bedrijvenpark Kortrijk-Noord ertoe om bij Agentschap Wegen en Verkeer aan te dringen op een afvlakking van de bocht samen met een verbreding van het wegdek langs de parkeerstrook aan de infobalie. Dit kan door over de hele lengte van de bocht en aan de andere kant van de parkeerstrook een strook gras te vervangen door wegdek. Deze werken zullen samen uitgevoerd worden met de aanleg van de bypass, eind 2015. INVOEGSTROOK NAAR NOORDLAAN VOOR VERKEER UIT DE TUNNEL ONDER DE RINGLAAN : De invoegstrook voor het verkeer dat vanuit de tunnel onder de Ringlaan de Noordlaan wil oprijden is heel kort. Vooral tijdens de spits vormt dit zowel voor wagens als voor vrachtwagens een probleem. Ook hier drong vzw Bedrijvenpark Kortrijk-Noord erop aan bij AWV om de invoegstrook te verlengen. Dit zal eveneens gebeuren door een strook gras te vervangen door wegdek. Ook deze werken zullen uitgevoerd worden eind 2015. 
Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.