Werken uitbreiding Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zijn gestart

24/4/2015
Werken uitbreiding Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zijn gestart De infrastructuurwerken ter uitbreiding van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zijn afgelopen donderdag van start gegaan. Deze zouden moeten afgerond zijn tegen eind 2015 - begin 2016. Voorjaar 2016 zouden de eerste bedrijven de bouwwerken moeten kunnen starten.Devagro is gestart met de infrastructuurwerken voor de uitbreiding van bedrijvenpark Kortrijk-Noord.

Met 200 hectare is Bedrijvenpark Kortrijk-Noord nu al het grootste bedrijvenpark in de regio. Er komt nog eens 22 hectare bij tussen de Izegemsestraat in Kortrijk en de Sint-Katriensteenweg in Kuurne.

Er is ruimte voor 10 tot 15 grotere bedrijven met een oppervlakte groter dan 5.000 vierkante meter, en een viertal bedrijven met een oppervlakte kleiner dan 5.000 vierkante meter.


"75 bedrijven zijn geïnteresseerd", zegt Ignace Braecke, projectleider bedrijventerreinen van Leiedal. "Komend najaar nemen we contact op om te checken of ze nog altijd geïnteresseerd zijn. Tegen eind dit jaar, begin volgend jaar moeten de infrastructuurwerken klaar zijn. We verwachten dat in het voorjaar van volgend jaar de eerste bedrijven zullen beginnen met bouwen."De Pieter Verhaeghestraat wordt doorgetrokken tot aan (maar niet verbonden met) de Noordlaan. De toekomstige bedrijven liggen langs die nieuwe weg. Er komen drie bufferbekkens om overtollig regenwater op te vangen. 


Foto Ludo Ostijn

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.