Kilometerheffing voor vrachtwagens

5/5/2015
Kilometerheffing voor vrachtwagens Vanaf 2016 zullen alle eigenaars van vrachtwagens met een maximum toegelaten massa (MTM) van meer dan 3,5 ton een kilometerheffing betalen in België. De invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens zal een serieuze impact hebben op het bedrijfsleven. Precies daarom organiseert Voka op 13 mei een Voka-actua waar alle reeds beschikbare informatie wordt meegedeeld.Deze maatregel, die zal gelden op autosnelwegen en een aantal gewestwegen, is gebaseerd op het principe 'de gebruiker en vervuiler betaalt'. Op die manier leveren vanaf 2016 alle vrachtwagens - ook de buitenlandse - een gelijkaardige bijdrage voor het gebruik van de wegen.De invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens zal een serieuze impact hebben op het bedrijfsleven. Precies daarom organiseert Voka een Voka-actua waar alle reeds beschikbare informatie wordt meegedeeld. Tevens zijn ook Viapass, de interregionale entiteit die optreedt namens de gewesten en instaat voor de controle van het systeem, en Satellic, de privépartner die het systeem zal installeren en uitbaten, aanwezig om u een antwoord te geven op alle technische en andere vragen omtrent deze kilometerheffing.Programma:

8.00u: Onthaal met koffie en ontbijtkoeken

8.30u: Verwelkoming door Voka
8.35u: Achtergrond en Voka acties door Goedele Sannen, Voka Kenniscentrum
8.50u: Hoe werkt de kilometerheffing? Hoe wordt de vergoeding bepaald? Op welke wegen geldt dit? Waar gaat het geld naar toe? Hoe is de aansluiting met het buitenland?... door Satellic en Viapass
9.30u: Vraag en antwoord en afsluitende koffie


Inschrijven en meer info vindt u via deze link. 

Terug

Home

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.

PUIK WERK VAN POLITIEZONE VLAS 16/2/2019

chapeau en blij dat de ANPR-camera’s nog duidleijk op de agenda staan. Schitterend werk #pzvlas ! Dader van diefstal airsoft-wapens geïdentificeerd en opgepakt Afgelopen weekend kon de politiezone Vlas de dader van een diefstal van airsoft-wapens oppakken. De diefstal vond begin januari 2019 plaats bij de firma Airsoft Experience, gelegen op het bedrijventerrein in Kuurne.