Kilometerheffing voor vrachtwagens

5/5/2015
Kilometerheffing voor vrachtwagens Vanaf 2016 zullen alle eigenaars van vrachtwagens met een maximum toegelaten massa (MTM) van meer dan 3,5 ton een kilometerheffing betalen in BelgiŽ. De invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens zal een serieuze impact hebben op het bedrijfsleven. Precies daarom organiseert Voka op 13 mei een Voka-actua waar alle reeds beschikbare informatie wordt meegedeeld.Deze maatregel, die zal gelden op autosnelwegen en een aantal gewestwegen, is gebaseerd op het principe 'de gebruiker en vervuiler betaalt'. Op die manier leveren vanaf 2016 alle vrachtwagens - ook de buitenlandse - een gelijkaardige bijdrage voor het gebruik van de wegen.De invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens zal een serieuze impact hebben op het bedrijfsleven. Precies daarom organiseert Voka een Voka-actua waar alle reeds beschikbare informatie wordt meegedeeld. Tevens zijn ook Viapass, de interregionale entiteit die optreedt namens de gewesten en instaat voor de controle van het systeem, en Satellic, de privépartner die het systeem zal installeren en uitbaten, aanwezig om u een antwoord te geven op alle technische en andere vragen omtrent deze kilometerheffing.Programma:

8.00u: Onthaal met koffie en ontbijtkoeken

8.30u: Verwelkoming door Voka
8.35u: Achtergrond en Voka acties door Goedele Sannen, Voka Kenniscentrum
8.50u: Hoe werkt de kilometerheffing? Hoe wordt de vergoeding bepaald? Op welke wegen geldt dit? Waar gaat het geld naar toe? Hoe is de aansluiting met het buitenland?... door Satellic en Viapass
9.30u: Vraag en antwoord en afsluitende koffie


Inschrijven en meer info vindt u via deze link. 

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle geÔnteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.