Duurzaam ondernemen in de bio-energiesector

8/6/2015
Duurzaam ondernemen in de bio-energiesector Op heel wat bedrijvenparken zijn bedrijven aanwezig met een groot onbenut potentieel aan (groene) restwarmte. Het gebruik van deze restwarmte in een warmtenet geniet dan ook meer en meer belangstelling. Op donderdag 18 juni 2015 organiseert POM West-Vlaanderen een studienamiddag waarbij een parallelle sessie een divers aantal aspecten van warmtenetten belicht. Enkele praktijkvoorbeelden, de financiering van een net en mogelijke andere warmtebronnen komen onder meer aan bod.

Biomassa levert een belangrijke bijdrage in de productie van hernieuwbare energie in Vlaanderen. Om de rol van biomassa voor energie te bestendigen, dient gezocht te worden naar strategieën om de valorisatie en de efficiëntie van de bio-energieproductie te verhogen. Welke zijn de evoluties in de bio-energiesector? En is biomassa als bron voor een groen warmtenet haalbaar?


U verneemt er meer over op donderdag 18 juni tijdens de studienamiddag ‘Duurzaam ondernemen in de bio-energiesector’.

Organisator POM West-Vlaanderen geeft vanuit het ARBOR-project (Interreg IVB) een overzicht van de lopende initiatieven rond bio-energie voor industrie en KMO. Daarnaast blikken we reeds vooruit met een selectie van strategieën die de bio-energiesector efficiënter kunnen maken. Een andere parallelle sessie focust op warmtenetten: van theorie tot praktische getuigenis, van fossiel- tot groen gevoed en van opstartende projecten tot een operationeel net.


Met deze studienamiddag inspireren we graag bedrijven en overheden actief of geïnteresseerd in de bio-energiesector. Draagt slechts één van de aangeboden thema’s uw interesse weg? Aarzel eveneens niet om u in te schrijven, deze studienamiddag brengt u in contact met de juiste mensen.


MEER INFO EN INSCHRIJVEN


Deze studienamiddag is een geregistreerde Energy Day die kadert binnen de EU Sustainable Energy Week 2015 (15-19 juni).

 

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.