Herinrichting kruispunt Brugsesteenweg - Boomgaardstraat/Kongostraat 17 augustus tot 11 september

10/8/2015
Vanaf maandag 17 augustus wordt in opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen het kruispunt van de N50 Brugsesteenweg met de Kongostraat/Boomgaardstraat in Kuurne heringericht. Er zijn 20 werkdagen voorzien. Daarnaast krijgt de N50 een nieuwe toplaag in asfalt tussen het kruispunt met de Kongostraat/Boomgaardstraat en het kruispunt met de N395a Ringlaan. Die werken worden uitgevoerd op zaterdag 29 augustus.

 

Momenteel staat er op de N50 Brugsesteenweg ter hoogte van het kruispunt met de Kongostraat een verkeerslicht met oranje knipperlichten. Voetgangers die de N50 willen oversteken moeten op een knop drukken waarna het verkeer op de N50 rood licht krijgt en de voetgangers veilig kunnen oversteken. In de praktijk leverde dit echter gevaarlijke situaties op. Automobilisten laten zich soms verrassen door het op rood springende licht en rijden door. Het verkeer dat vanuit de Kongostraat en de Boomgaardstraat de N50 wil oprijden, staat bovendien vaak lang te wachten. AWV zal daarom het kruispunt herinrichten met de volgende ingrepen:

 

  • Plaatsing van een volwaardig lichtengeregeld kruispunt om de veiligheid te verbeteren. De lichten worden uitgerust met een busdetectiesysteem.

  • De voetgangersoversteekplaats op de N50 wordt verplaatst aan de kant van de bushaltes.

  • Aanleg linksafslagstroken op de N50 voor het verkeer dat de Kongostraat of Boomgaardstaart wil inrijden.

  • Markering van een opstelstrook voor fietsers ter hoogte van de verkeerslichten op de N50 om dodehoekongevallen te vermijden.

 

De gemeente Kuurne zal bovendien een roodlichtcamera plaatsen om te verhinderen dat chauffeurs door het rood licht blijven rijden. 

 

Tijdens de volledige duur van de werken zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. Het doorgaand verkeer moet omrijden:

 

  • Het verkeer richting Kortrijk wordt omgeleid vanaf de rotonde Brugsesteenweg (N50)/Roeselaarseweg (N36), via de N36 naar de E403/A17 (oprit Rumbeke), vervolgens via de A19 en de R8 naar de N50.
  • Het verkeer richting Brugge wordt omgeleid vanaf het kruispunt Brugsesteenweg (N50)/Ringlaan (R8), via de R8 naar de E17 en vervolgens via afrit Deerlijk en de N36 naar de N50.

 

Onderhoud N50 tussen kruispunt Kongostraat/Boomgaardstraat en R8 Ringlaan

 

De N50 krijgt tussen het kruispunt van de Kongostraat/Boomgaardstraat en de R8 Ringlaan een nieuwe toplaag in asfalt. De werken worden uitgevoerd op zaterdag 29 augustus.  

 

Doorgaand verkeer op de R8 blijft mogelijk, maar de toegang tot de N50 Brugsesteenweg (kant Kuurne) wordt afgesloten. De woningen en bedrijven gelegen langs de N50 tussen de R8 en de Boomgaardstraat zullen op die dag enkel bereikbaar zijn via de R8/Heirweg/Kongostraat/Ter Ferrants. Het éénrichtingsverkeer in Ter Ferrants wordt tijdelijk opgeheven. 


Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.