Cursus reaninmeren en defibrilleren

5/10/2015
Cursus reaninmeren en defibrilleren Hoe meer mensen anderen kunnen helpen bij een hartstilstand door te reanimerenen en te werken met een AED-toestel (Automatische Externe Defibrillator) hoe groter de kans dat anderen een levensbedreigende situatie overleven. Volg daarom de cursus reanimeren en defibrilleren op zaterdagmorgen 24 oktober, zodat ook jij anderen kan helpen.

De Gemeente Kuurne organiseert jaarlijks 4 opleidingen reanimeren en defibrilleren. Deze opleidingen worden georganiseerd in samenwerking met de Brandweer en het Rode Kruis van Kuurne.
Je leert hoe je iemand helpt met een hartstilstand door in de eerste plaats te leren reanimerenen in de tweede plaats leer je werken met een AED-toestel (Automatische Externe Defibrillator). Dit is een draagbaar toestel waarmee je een elektrische schok kan geven aan iemand die een hartstilstand krijgt. Het toestel herstelt hiermee het hartritme van het slachtoffer waardoor de overlevingskans van de patiënt enorm vergroot.

In Kuurne zijn er 5 AED-toestellen:

    • KUBOX
    • Sportpark
    • Sint-Pieterszaal
    • Bib
    • BrandweerZaterdag 24 oktober van 9u30 tot 12u30 in de Brandweerkazerne te Kuurne, Weggevoerdenplein, op het eerste verdiep.

Deze opleiding is gratis en toegankelijk voor elke inwoner van Kuurne (minstens 12 jaar oud).


Inschrijven kan aan het loket in het Sociaal Huis.

Gemeente Kuurne - Marktplein 9 - 8520 Kuurne - 056 73 71 11 - info@kuurne.be

 
Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.