Cursus reaninmeren en defibrilleren

5/10/2015
Cursus reaninmeren en defibrilleren Hoe meer mensen anderen kunnen helpen bij een hartstilstand door te reanimerenen en te werken met een AED-toestel (Automatische Externe Defibrillator) hoe groter de kans dat anderen een levensbedreigende situatie overleven. Volg daarom de cursus reanimeren en defibrilleren op zaterdagmorgen 24 oktober, zodat ook jij anderen kan helpen.

De Gemeente Kuurne organiseert jaarlijks 4 opleidingen reanimeren en defibrilleren. Deze opleidingen worden georganiseerd in samenwerking met de Brandweer en het Rode Kruis van Kuurne.
Je leert hoe je iemand helpt met een hartstilstand door in de eerste plaats te leren reanimerenen in de tweede plaats leer je werken met een AED-toestel (Automatische Externe Defibrillator). Dit is een draagbaar toestel waarmee je een elektrische schok kan geven aan iemand die een hartstilstand krijgt. Het toestel herstelt hiermee het hartritme van het slachtoffer waardoor de overlevingskans van de patiënt enorm vergroot.

In Kuurne zijn er 5 AED-toestellen:

    • KUBOX
    • Sportpark
    • Sint-Pieterszaal
    • Bib
    • BrandweerZaterdag 24 oktober van 9u30 tot 12u30 in de Brandweerkazerne te Kuurne, Weggevoerdenplein, op het eerste verdiep.

Deze opleiding is gratis en toegankelijk voor elke inwoner van Kuurne (minstens 12 jaar oud).


Inschrijven kan aan het loket in het Sociaal Huis.

Gemeente Kuurne - Marktplein 9 - 8520 Kuurne - 056 73 71 11 - info@kuurne.be

 
Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.