Voorstelling nieuwe bewegwijzering

9/10/2015
Voorstelling nieuwe bewegwijzering Op 7 oktober stelde Leiedal samen met de gemeente Kuurne en de stad Kortrijk de nieuwe bewegwijzering op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord voor. Een digitale infozone aan de hoofdingang en nieuwe bewegwijzering aan de kruispunten en bedrijfspercelen moeten de toegang voor bezoekers en leveranciers vereenvoudigen.















De bereikbaarheid en ontsluiting van Kortrijk-Noord was jarenlang een pijnpunt. In 2005 ontwikkelde de gemeente Kuurne samen met Leiedal en in samenspraak met de stad Kortrijk in haar mobiliteitsplan een alternatieve en veiligere ontsluiting met aandacht voor de zachte weggebruiker en vlottere verkeersdoorstroming. De voorbije jaren werden heel wat werken uitgevoerd om de toegankelijkheid voor de bedrijven en de verkeersleefbaarheid langs de omliggende woonwegen te verbeteren. 


In 2013 en 2014 heeft het Agentschap Wegen en Verkeer de ring rond Kortrijk doorgetrokken  tot voorbij  de Noordlaan.  Het kruispunt van de R8 met de Noordlaan werd volledig heraangelegd en als volwaardige toegangspoort voor het bedrijventerrein uitgebouwd. Ook de circulatie op de Noordlaan vereenvoudigde. De recente ingebruikname van het bewegwijzeringssysteem vormt een belangrijke finale stap om tot een vlot bereikbaar en leefbaar Kortrijk-Noord  te komen.

Bij het binnen komen van het bedrijventerrein  aan de Noordlaan, markeert een totem  de hoofdingang en ondersteunt  de identiteit van  het bedrijventerrein.  Naast de totem werd  recent  een digitale infozone geplaatst. Deze infozone omvat een infozuil met touchscreen en een parkeerstrook. Zoekende chauffeurs kunnen basisgegevens van het bedrijf opvragen met een foto, samen met een situering van het bedrijvenpark en de meest optimale route om het bedrijf te bereiken. Nieuwe bewegwijzeringsborden aan de kruispunten sturen de chauffeurs via rijroutes naar de 150-tal actieve  bedrijven op Kortrijk- Noord. 


De bewegwijzeringsborden zijn niet meer gebaseerd op naam maar wel op een unieke code, gekoppeld aan de verrijkte kruispuntbank voor ondernemingen (VKBO).  Die code bestaat uit een kleur en een alfanumeriek nummer per bedrijf. Dit zorgt ervoor dat bij een naamswijziging, overname of verhuis van een bedrijf de bewegwijzering actueel blijft. De gevestigde bedrijven doen heel wat inspanningen om deze code te communiceren. Leiedal paste dit bewegwijzeringssysteem al succesvol toe op verschillende grotere bedrijventerreinen, zoals Gullegem-Moorsele en recent op Harelbeke-Stasegem. 

Artikel uit een persbericht opgesteld door Leiedal

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.