Spectaculaire inbraak bij Ring Shopping Kortrijk Noord

22/10/2015
Spectaculaire inbraak bij Ring Shopping Kortrijk Noord In het Ring Shopping Kortrijk Noord werd op een spectaculaire manier ingebroken in de Press Shop. De daders kropen op het dak van het winkelcentrum, maakten een gat en kwamen zo op de eerste verdieping terecht in de dagbladhandel. Via dezelfde weg verdwenen ze met hun buit. "De daders wisten heel goed waarmee ze bezig waren. Ze meden de gemeenschappelijke ruimtes die goed beveiligd zijn", zegt manager Bruno Devriese van het winkelcentrum.

Toen de winkels in het shoppingcenter maandagochtend de 19de oktober de deuren openden, werd op de eerste verdieping de inbraak vastgesteld in de Press Shop, een zaak waar vooral kranten, tijdschriften en rookgerei worden verkocht. De winkel is tevens een verkooppunt van pralinemaker Leonidas.


"De daders waren via een gat in het dak de winkel binnengedrongen", zegt Bruno Devriese, de manager van het Ring Shopping. "De boeven konden een aanzienlijke buit maken. Ze namen vooral rookgerei en lottobiljetten mee. De inbrekers verdwenen daar weer langs het dak."

Een alarm ging niet af, zodat de roof pas een tijd later werd ontdekt. "Die inbrekers wisten heel goed waarmee ze bezig waren", zegt de manager. "De gemeenschappelijke ruimtes zijn goed beveiligd. Niemand raakt daar ongemerkt binnen. Het klopt echter niet dat elke winkel individueel over een inbraakalarm beschikt. Wellicht was er geen in de Press Shop."

Camerabewaking

Bruno Devriese zegt dat er op de parking rond het gebouw overal camerabewaking is. "Of op die beelden iets te zien is, weet ik nog niet. Ze worden in ieder geval onderzocht. We trekken lessen uit de inbraak. Daarom overwegen we om ook op het dak bewakingscamera's te installeren. Nu zijn er nog geen."

Een inbraak in het Ring Shopping komt uiterst zelden voor. "Volgens mij is het de eerste keer in ons 42-jarig bestaan dat er op zo'n drieste wijze ingebroken wordt", zegt de manager.

De uitbaatster van een kapsalon herinnert zich enkel nog twee inbraken. "Zo'n 25 jaar geleden sloegen dieven eens toe in een pelswinkel, die hier toen nog open was", aldus Dorine Taelman.

Sporenonderzoek

"Ik was wel verbaasd toen ik het nieuws vernam. Het shoppingcenter is heel goed beveiligd. Als wij onze zaak op zaterdag sluiten, dan kunnen we pas maandagochtend weer binnen", voegt ze er nog aan toe.

De Press Shop bleef gisteren gesloten. Dat niet alleen om de herstellingswerken uit te voeren, maar ook om de mensen van het labo van de federale politie toe te laten het sporenonderzoek uit te voeren. "Morgen (vandaag, red) gaat de Press Shop zeker weer open", klinkt het nog.


Artikel uit Het Laatste Nieuws

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.