Beste pils ter wereld wordt gebrouwen vlakbij Bedrijvenpark Kortrijk-Noord

16/11/2015
Beste pils ter wereld wordt gebrouwen vlakbij Bedrijvenpark Kortrijk-Noord Ignace De Brabandere en zijn zoon Albert mogen nu ook uitpakken met het feit dat ze de beste pils ter wereld brouwen. Deze onderscheiding viel hen te beurt op de vierde editie van de Brussels Beer Challenge.

Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove is met internationale prijzen niet aan zijn proefstuk toe, en nu is het opnieuw meer dan raak. CEO Ignace De Brabandere en zijn zoon Bert mogen nu ook uitpakken met het feit dat ze de beste pils ter wereld brouwen. Deze onderscheiding viel hen te beurt op de vierde editie van de Brussels Beer Challenge. Dit is een driedaagse proefwedstrijd die de wereldwijde biersector promoot.  Meer dan 75 internationale bierexperts proefden meer dan 1100 bieren uit meer dan dertig landen. Bavik Super Pils kaapte de prijs voor de beste pils ter wereld weg. Het is overigens niet de eerste maal dat de west-Vlaamse brouwerij die gouden medaille krijgt. “In die zin is het niet echt een verrassing”, aldus Bert De Brabandere. “We doen al vijf generaties ons eigen ding en volgen een traditioneel recept met kwaliteit en tijd als belangrijkste parameters. Het brouwproces is cruciaal voor de kwaliteit van onze Bavik Super Pils en we beheersen dat proces als geen ander.”

 

Toeval of niet, in 2016 krijgt Bavik Pils een nieuwe retro look met focus op het kwalitatieve brouwproces. Deze nieuwe look neemt Bavik back to the roots : de herkenbare Bavik letters, de retro-rode kleur en de legendarische tagline “super pils”.  Net zoals vroeger zal de naam “Bavik Super Pils” binnenkort opnieuw pronken op de glazen, flesjes en bierviltjes. 

Een artikel geschreven door Karel Cambien

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.