Beste pils ter wereld wordt gebrouwen vlakbij Bedrijvenpark Kortrijk-Noord

16/11/2015
Beste pils ter wereld wordt gebrouwen vlakbij Bedrijvenpark Kortrijk-Noord Ignace De Brabandere en zijn zoon Albert mogen nu ook uitpakken met het feit dat ze de beste pils ter wereld brouwen. Deze onderscheiding viel hen te beurt op de vierde editie van de Brussels Beer Challenge.

Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove is met internationale prijzen niet aan zijn proefstuk toe, en nu is het opnieuw meer dan raak. CEO Ignace De Brabandere en zijn zoon Bert mogen nu ook uitpakken met het feit dat ze de beste pils ter wereld brouwen. Deze onderscheiding viel hen te beurt op de vierde editie van de Brussels Beer Challenge. Dit is een driedaagse proefwedstrijd die de wereldwijde biersector promoot.  Meer dan 75 internationale bierexperts proefden meer dan 1100 bieren uit meer dan dertig landen. Bavik Super Pils kaapte de prijs voor de beste pils ter wereld weg. Het is overigens niet de eerste maal dat de west-Vlaamse brouwerij die gouden medaille krijgt. “In die zin is het niet echt een verrassing”, aldus Bert De Brabandere. “We doen al vijf generaties ons eigen ding en volgen een traditioneel recept met kwaliteit en tijd als belangrijkste parameters. Het brouwproces is cruciaal voor de kwaliteit van onze Bavik Super Pils en we beheersen dat proces als geen ander.”

 

Toeval of niet, in 2016 krijgt Bavik Pils een nieuwe retro look met focus op het kwalitatieve brouwproces. Deze nieuwe look neemt Bavik back to the roots : de herkenbare Bavik letters, de retro-rode kleur en de legendarische tagline “super pils”.  Net zoals vroeger zal de naam “Bavik Super Pils” binnenkort opnieuw pronken op de glazen, flesjes en bierviltjes. 

Een artikel geschreven door Karel Cambien

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.