Eindseminarie EHBTM

17/11/2015
Eindseminarie EHBTM Bedrijventerreinverenigingen werden sedert 2011 ondersteund en begeleid door de POM West-Vlaanderen, via het EHBTM-project (Eerste Hulp Bij Bedrijventerreinmanagement). Meerdere bedrijventerreinverenigingen kregen in deze periode via het Agentschap Ondernemen ook zelf projectmiddelen aangereikt om eigen initiatieven te ontwikkelen. Op dinsdag 15 december worden de succesverhalen, de knelpunten en de toekomstige noden voor een succesrijke uitbouw van het bedrijventerreinmanagement voorgesteld.

 


Aan het eind van dit project krijgt u een inspirerende bloemlezing van resultaten, succesverhalen en toekomstplannen. Knelpunten en toekomstige noden voor een succesrijke uitbouw van het bedrijventerreinmanagement en voor verdere verduurzaming en kwaliteitsverbetering van de bedrijventerreinen komen eveneens ruimschoots aan bod.


Binnen het EHBTM-project stonden kennisopbouw, communicatie en ervaringsuitwisseling centraal. Organisatie en initiatie van activiteiten voor alle West-Vlaamse terreinen waren tevens belangrijke doelstellingen. Ook enkele bedrijventerreinverenigingen werden opgericht met begeleiding vanuit de POM en de terreinontwikkelaars WVI en Leiedal .


POM West-Vlaanderen, de betrokken bedrijventerreinverenigingen, Leiedal en WVI heten U van harte welkom op dinsdag 15 december 2015.Programma:

16u00  | Ontvangst
16u30  | Welkom - Philippe Tavernier, POM West-Vlaanderen
16u40  | Dynamisch overzicht realisaties EHBTM-project
  Koepelproject POM West-Vlaanderen - Peter Clauwaert, POM West-Vlaanderen
  De West-Vlaamse bedrijventerreinverenigingen aan het woord
18u00  | Pauze
18u15  | Panelgesprek: ervaringen, knelpunten, succesfactoren en de toekomst van BTM
 

Moderator: Victor Dries, raadgever Omgeving kabinet Liesbeth Homans, Viceminister- president van de Vlaamse Regering

Panel: 

  • Jean-Pierre Tanghe, ondervoorzitter Bedrijvenpark Kortrijk-Noord
  • Koen Vermoesen, diensthoofd Vestiging en Ruimtelijke Economie Agentschap Ondernemen
  • Steven Vanassche, coördinator Ondernemen en Ontwikkeling Leiedal
  • Herman Wenes, gedelegeerd bestuurder Platform Grensland Menen-Wervik
  • Johan Proot, coördinator Ondernemen WVI
18u50  | Het bedrijventerrein van de Toekomst - Tom Decock, POM West-Vlaanderen
19u00  | Afsluitende woorden
  De nieuwe call bedrijventerreinmanagement: een tip van de sluier - Wim Adriaens, raadgever Economie en Innovatie kabinet Philippe Muyters, Vlaams Minister van Economie
  Bedrijventerreinmanagement in West-Vlaanderen -Jean de Bethune, gedeputeerde van Economie Provincie West-Vlaanderen
19u20  | Netwerkmoment met een hapje en een drankje


Praktisch

Deelname is gratis, maar inschrijven voor 10 december is noodzakelijk via deze LINK


Annulatie na inschrijving dient uiterlijk 10 december te gebeuren per mail aan veronique.de_kinder@pomwvl.be. Bij niet-deelname zonder tijdige annulatie wordt een no-show fee van 50 euro per persoon aangerekend.

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.