LNG als alternatieve, schonere en stillere brandstof voor industrie,wegtransport en scheepvaart.

30/11/2015
LNG als alternatieve, schonere en stillere brandstof voor industrie,wegtransport en scheepvaart. Op 3 december 2015 vindt in de Gentse Ghelamco Arena de startvergadering plaats van het Vlaams LNG-Platform. Dat werkt aan de introductie van vloeibaar aardgas (LNG) als alternatieve, schonere en stillere brandstof voor industrie,wegtransport en scheepvaart.

 “De uitstoot van de motoren die op olie draaien is een enorme belasting voor het milieu, zeker als gevolg van de klimaatverandering die ook op de klimaattop in Parijs wordt besproken”, zegt Jan Van Houwenhove van het LNG Platform. “Bij de verbranding van aardgas, daarentegen is de uitstoot van fijn stof verwaarloosbaar in vergelijking met die van de oliegerelateerde producten. In Nederland bestaat al langer een LNG-Platform. Daarom vonden we dat er ook in België nood aan was.”

Dat aardgas personenwagens veel “schoner” doet rijden, is stilaan bekend bij het grote publiek. Het is veel minder bekend dat het ook gebruikt kan worden voor zware motoren in vrachtwagens en in de scheepvaart.

  

“Ons platform wil daar verandering in brengen”, geeft Jan Van Houwenhove nog aan. “Het is een platform om kennis uit te wisselen en oplossingen te vinden voor problemen en uitdagingen bij het gebruik van LNG voor de industrie, het wegtransport en de scheepvaart.  Ook de Europese Commissie steunt trouwens de invoering van LNG, onder meer door de tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen uit te breiden voor scheepvaart en vervoer over de weg. Het doel is uiteindelijk zowel om de CO2 uitstoot te verminderen als om minder afhankelijk te worden van olie.”

Op de openingsvergadering van het LNG-Platform worden 120 tot 180 aanwezigen verwacht.


Een artikel van Geert Degrande

 
Terug

Home

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.

PUIK WERK VAN POLITIEZONE VLAS 16/2/2019

chapeau en blij dat de ANPR-camera’s nog duidleijk op de agenda staan. Schitterend werk #pzvlas ! Dader van diefstal airsoft-wapens geïdentificeerd en opgepakt Afgelopen weekend kon de politiezone Vlas de dader van een diefstal van airsoft-wapens oppakken. De diefstal vond begin januari 2019 plaats bij de firma Airsoft Experience, gelegen op het bedrijventerrein in Kuurne.