Vlaamse 'Permis Unique' is een feit

2/12/2015
Vlaamse 'Permis Unique' is een feit In Wallonië bestaat het al jaren: één vergunning voor bouw en exploitatie, de zogenaamde permis unique. In Vlaanderen was het jaren wachten op een soortgelijke aanpak en dat zou nu een feit moet zijn met de zogenaamde “Omgevingsvergunning”.

De Vlaamse regering heeft eindelijk het licht op groen gezet. Voka, dat al jaren vragende partij was, reageert met opluchting, want de conceptnota dateert al van 2011.


Het snel én eenvoudig verkrijgen van een bouw- én een milieuvergunning is al jaren een lijdensweg omdat er twee aparte procedures moesten gevolgd worden, elk met hun eigen wetmatigheid, voorschriften en procedures. Vaak zorgde dat bovendien voor tegenstrijdigheid in de uitvoering. De omgevingsvergunning die in principe onbeperkt in de tijd is, zou nu een einde moeten maken aan dat euvel. Ook voor de rechtszekerheid is dat een goede zaak.

 

Er is nu nog een een overgangsregeling van één jaar van kracht, twaalf maanden die ook gebruikt worden om het systeem te digitaliseren. Per 1 januari 2017 kunnen de Vlaamse bedrijven die willen investeren, dan herademen. 

 
Artikel door Karel Camien

Terug

Home

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.

PUIK WERK VAN POLITIEZONE VLAS 16/2/2019

chapeau en blij dat de ANPR-camera’s nog duidleijk op de agenda staan. Schitterend werk #pzvlas ! Dader van diefstal airsoft-wapens geïdentificeerd en opgepakt Afgelopen weekend kon de politiezone Vlas de dader van een diefstal van airsoft-wapens oppakken. De diefstal vond begin januari 2019 plaats bij de firma Airsoft Experience, gelegen op het bedrijventerrein in Kuurne.