Vlaamse 'Permis Unique' is een feit

2/12/2015
Vlaamse 'Permis Unique' is een feit In Wallonië bestaat het al jaren: één vergunning voor bouw en exploitatie, de zogenaamde permis unique. In Vlaanderen was het jaren wachten op een soortgelijke aanpak en dat zou nu een feit moet zijn met de zogenaamde “Omgevingsvergunning”.

De Vlaamse regering heeft eindelijk het licht op groen gezet. Voka, dat al jaren vragende partij was, reageert met opluchting, want de conceptnota dateert al van 2011.


Het snel én eenvoudig verkrijgen van een bouw- én een milieuvergunning is al jaren een lijdensweg omdat er twee aparte procedures moesten gevolgd worden, elk met hun eigen wetmatigheid, voorschriften en procedures. Vaak zorgde dat bovendien voor tegenstrijdigheid in de uitvoering. De omgevingsvergunning die in principe onbeperkt in de tijd is, zou nu een einde moeten maken aan dat euvel. Ook voor de rechtszekerheid is dat een goede zaak.

 

Er is nu nog een een overgangsregeling van één jaar van kracht, twaalf maanden die ook gebruikt worden om het systeem te digitaliseren. Per 1 januari 2017 kunnen de Vlaamse bedrijven die willen investeren, dan herademen. 

 
Artikel door Karel Camien

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.