Vlaamse 'Permis Unique' is een feit

2/12/2015
Vlaamse 'Permis Unique' is een feit In Wallonië bestaat het al jaren: één vergunning voor bouw en exploitatie, de zogenaamde permis unique. In Vlaanderen was het jaren wachten op een soortgelijke aanpak en dat zou nu een feit moet zijn met de zogenaamde “Omgevingsvergunning”.

De Vlaamse regering heeft eindelijk het licht op groen gezet. Voka, dat al jaren vragende partij was, reageert met opluchting, want de conceptnota dateert al van 2011.


Het snel én eenvoudig verkrijgen van een bouw- én een milieuvergunning is al jaren een lijdensweg omdat er twee aparte procedures moesten gevolgd worden, elk met hun eigen wetmatigheid, voorschriften en procedures. Vaak zorgde dat bovendien voor tegenstrijdigheid in de uitvoering. De omgevingsvergunning die in principe onbeperkt in de tijd is, zou nu een einde moeten maken aan dat euvel. Ook voor de rechtszekerheid is dat een goede zaak.

 

Er is nu nog een een overgangsregeling van één jaar van kracht, twaalf maanden die ook gebruikt worden om het systeem te digitaliseren. Per 1 januari 2017 kunnen de Vlaamse bedrijven die willen investeren, dan herademen. 

 
Artikel door Karel Camien

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle geïnteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.