Bedrijvenparken krijgen ANPR-camera's

29/12/2015
Bedrijvenparken krijgen ANPR-camera's Op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord heerst een gevoel van onveiligheid. Reeds enkele jaren is Bedrijvenpark Kortrijk-Noord vzw op zoek naar een betaalbare manier van verhoogde bewaking op en rond het bedrijvenpark. Overleg met PZ Vlas, de burgemeesters van Stad Kortrijk en Gemeente Kuurne zorgde er mede voor dat een studie voor vaste camera's op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord werd opgestart.Op het event 'Inzet van de congé - De baas trakteert!' op 2 juli 2015 werden de eerste 2 ANPR-wagens met nummerplaatherkenning van Politiezone Vlas aan u voorgesteld.

Intussen is de derde wagen met ANPR-technologie een feit. Deze moet Politiezone Vlas in staat stellen om 24 uur op 24 voertuigen te scannen in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. 
Het gaat om 10 camera's in 3 voertuigen. Ook de 9 vaste ANPR-camera's die nu al in het centrum van Kortrijk hangen, kunnen voortaan beelden naar de 3 voertuigen sturen. De gegevens die via al deze camera's worden bekomen, worden continu geanalyseerd en gedurende 30 dagen bij gehouden.


Bedrijvenpark Kortrijk-Noord vzw lanceerde reeds verschillende malen via de nieuwsbrief een oproep om alle verdachte omstandigheden op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord te melden via lik@pzvlas.be
Op 24 december vertelde Burgemeester Francis Benoit van Gemeente Kuurne zowel in De Standaard als in Het Nieuwsblad dat de studie voor het plaatsen van ANPR-camera's op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord lopende is.  

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.