Eindseminarie EHBTM-project

18/1/2016
Eindseminarie EHBTM-project Op 15 december 2015 verzamelden in Kortrijk bijna 100 deelnemers actief binnen bedrijventerreinverenigingen en intermediaire organisaties. De POM West-Vlaanderen organiseerde er het eindseminarie van het EHBTM-project (Eerste Hulp bij Bedrijventerreinmanagement). Meer dan 10 West-Vlaamse bedrijventerreinverenigingen blikten terug op een succesvolle actie en schetsten hun toekomstplannen voor 2020.

 
Alle verenigingen zetten in op een verdere professionele uitbouw van hun werking. Het inzetten van een bedrijventerreinmanager, als herkenbaar gezicht en vast aanspreekpunt voor de bedrijven en (lokale) overheden, is één van de elementen die vaak als uiterst belangrijk aangehaald werd.

De Vlaamse Overheid is het alvast eens met deze aanpak. Wim Adriaens, raadgever kabinet Minister Muyters: “De insteek is om meerwaarde te realiseren die ondernemingen afzonderlijk niet kunnen bereiken, door samenwerking binnen een bedrijventerreinvereniging. Uit evaluatie blijkt een bedrijventerreinmanager, onder impuls van een bedrijventerreinvereniging, essentieel te zijn.”

Philippe Tavernier, Algemeen Coördinator Duurzame Economie, wees afsluitend op de actieve rol die POM West-Vlaanderen opneemt in het ondersteunen van de West-Vlaamse bedrijventerreinverenigingen. Ervaringsuitwisselingen tussen de bedrijventerreinverenigingen en overkoepelende acties en opleidingen zijn en blijven succesvolle ingrediënten in het streven naar duurzame West-Vlaamse bedrijventerreinen. Hij pleit verder voor het oprichten van een garantiefonds wanneer meerdere bedrijven op een industrieterrein samen investeren in milieuvriendelijke oplossingen, zoals uitwisseling van warmte en elektriciteit.

De presentaties kwamen van de volgende vertegenwoordigers van West-Vlaamse bedrijventerreinverenigingen: Thierry Demuynck, voorzitter van BLeie vzw (Wevelgem); Martin Vandebeurie, verantwoordelijke Harelbeke-Zuid; Karl Mortier, bestuurder bij Iebeve vzw (Ieper); Gauthier Debrabandere, ondervoorzitter Bedrijvenpark Waregem-Zuid vzw; Guy Depauw, gedelegeerd bestuurder APZI vzw (Haven Zeebrugge); Gunther Vanpraet, gedelegeerd bestuurder Oostende Werkt; Jean-Pierre Tanghe, ondervoorzitter Bedrijvenpark Kortrijk-Noord vzw; Geert De Prêtre, voorzitter Bedrijvig Brugge vzw; Herman Wenes, gedelegeerd bestuurder Platform Grensland Menen-Wervik vzw; Bernard Joye, voorzitter Veurne@work vzw; Stanislas Masureel, dagelijks bestuurder PopIn vzw (Poperinge).

Wie er niet bij kon zijn maar wel interesse heeft om in contact te komen met de bedrijventerreinverenigingen, kan contact opnemen met organisator de POM West-Vlaanderen (brecht.vanhecke@pomwvl.be).

Informatie over het EHBTM-project en de West-Vlaamse bedrijventerreinverenigingen is beschikbaar in de EHBTM-brochure via www.ehbtm.be/realisaties.

Het programma en de presentaties van het seminarie zijn te consulteren via www.ehbtm.be/eindseminarie.


Bekijk de BROCHURE met de samenvatting van alle projecten. Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.