Samen werken aan het vermijden van leegstaande en/of verwaarloosde panden op bedrijvenpark Kortrijk-Noord

21/1/2016
Samen werken aan het vermijden van leegstaande en/of verwaarloosde panden op bedrijvenpark Kortrijk-Noord De gemeente Kuurne wenst bedrijvenpark Kortrijk-Noord beter in de kijker te plaatsen en ondernam hiertoe reeds verschillende initiatieven. De laatste jaren merken we echter dat er heel wat panden in de industriezone te koop of te huur aangeboden worden, andere panden geven een verwaarloosde indruk. Al vaak is gebleken dat er echter eerder sprake is van een perceptie van leegstand dan dat de bedrijven effectief leegstaan.

 

De gemeente Kuurne wenst bedrijvenpark Kortrijk-Noord beter in de kijker te plaatsen en ondernam hiertoe reeds verschillende initiatieven. Zo heeft het gemeentebestuur samen met de provinciebestuur en het Vlaamse Gewest de voorbije jaren gewerkt aan een geoptimaliseerde afwatering en waterbuffering in de Noordlaan. Ook wordt van de Noordlaan een echte toegangspoort tot de industriezone gemaakt, werd werk gemaakt van een heus bewegwijzeringssysteem en werden samen met de stad Kortrijk en intercommunale Leiedal stappen gezet tot de opmaak van een masterplan voor de industriezone. 


De laatste jaren merken we echter dat er heel wat panden in de industriezone te koop of te huur aangeboden worden, andere panden geven een verwaarloosde indruk. Al vaak is gebleken dat er echter eerder sprake is van een perceptie van leegstand dan dat de bedrijven effectief leegstaan.

De Vlaamse overheid heeft een heffingsinstrument om komaf te maken met leegstaande en/of verwaarloosde bedrijfsruimten. Sinds kort gaat het gemeentebestuur samen met Intercommunale Leiedal op pad om de bedrijven, waar een vermoeden van leegstand en/of verwaarlozing bestaat, te bezoeken. Samen met deze bedrijven willen we zoeken naar oorzaken en oplossingen voor de leegstand en/of verwaarlozing.


contactgegevens

Voor alle info betreffende de plaatsbezoeken kan je terecht bij het ondernemersloket, Marktplein 9, 8520 Kuurne, tel. 056 73 71 29 of ondernemersloket@kuurne.be. Het ondernemersloket is niet bemand op maandag.

 

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.