Samen werken aan het vermijden van leegstaande en/of verwaarloosde panden op bedrijvenpark Kortrijk-Noord

21/1/2016
Samen werken aan het vermijden van leegstaande en/of verwaarloosde panden op bedrijvenpark Kortrijk-Noord De gemeente Kuurne wenst bedrijvenpark Kortrijk-Noord beter in de kijker te plaatsen en ondernam hiertoe reeds verschillende initiatieven. De laatste jaren merken we echter dat er heel wat panden in de industriezone te koop of te huur aangeboden worden, andere panden geven een verwaarloosde indruk. Al vaak is gebleken dat er echter eerder sprake is van een perceptie van leegstand dan dat de bedrijven effectief leegstaan.

 

De gemeente Kuurne wenst bedrijvenpark Kortrijk-Noord beter in de kijker te plaatsen en ondernam hiertoe reeds verschillende initiatieven. Zo heeft het gemeentebestuur samen met de provinciebestuur en het Vlaamse Gewest de voorbije jaren gewerkt aan een geoptimaliseerde afwatering en waterbuffering in de Noordlaan. Ook wordt van de Noordlaan een echte toegangspoort tot de industriezone gemaakt, werd werk gemaakt van een heus bewegwijzeringssysteem en werden samen met de stad Kortrijk en intercommunale Leiedal stappen gezet tot de opmaak van een masterplan voor de industriezone. 


De laatste jaren merken we echter dat er heel wat panden in de industriezone te koop of te huur aangeboden worden, andere panden geven een verwaarloosde indruk. Al vaak is gebleken dat er echter eerder sprake is van een perceptie van leegstand dan dat de bedrijven effectief leegstaan.

De Vlaamse overheid heeft een heffingsinstrument om komaf te maken met leegstaande en/of verwaarloosde bedrijfsruimten. Sinds kort gaat het gemeentebestuur samen met Intercommunale Leiedal op pad om de bedrijven, waar een vermoeden van leegstand en/of verwaarlozing bestaat, te bezoeken. Samen met deze bedrijven willen we zoeken naar oorzaken en oplossingen voor de leegstand en/of verwaarlozing.


contactgegevens

Voor alle info betreffende de plaatsbezoeken kan je terecht bij het ondernemersloket, Marktplein 9, 8520 Kuurne, tel. 056 73 71 29 of ondernemersloket@kuurne.be. Het ondernemersloket is niet bemand op maandag.

 

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.