Debat over verwaarloosde panden en vermoedelijke leegstand op BPKN

5/2/2016
Debat over verwaarloosde panden en vermoedelijke leegstand op BPKN Op 4 februari 2016 ging de Algemene Vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord vzw door. Het informatieve gedeelte werd afgesloten met een debat over de vermoedelijke leegstand en de verwaarlozing van panden op ons bedrijvenpark.

Panelleden van het debat waren : 
-Burgemeester van Kuurne Francis Benoit
-Schepen van Bouwen en Wonen van Kortrijk Wout Maddens
-Voorzitter Leiedal Koen Byttebier
-Frederik Baert - Futurn
-Tim Vannieuwenhuyse - WAAK BW
-Moderator Bart Coopman


In dit debat werd besproken hoeveel leegstand er effectief is op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord versus de perceptie daarvan. Het komt erop neer dat heel wat panden op ons bedrijvenpark leeg lijken te staan, maar dat zij worden verhuurd aan andere bedrijven voor opslag. 

Toch blijft er een probleem van verwaarlozing. Het is voor de gevestigde ondernemers een negatief punt dat mensen die hun bedrijf wensen te bereiken eerst door een bedrijvenpark moeten rijden waar veel verwaarlozing zichtbaar is. Wat kan daar aan gedaan worden? 


Zowel de Stad Kortrijk als de gemeente Kuurne geven er de voorkeur aan dit op een positieve manier aan te pakken en te gaan praten met de eigenaars van leegstaande/verwaarloosde panden in plaats van te sanctioneren. 


Verder pleit Burgemeerster Francis Benoit van de gemeente Kuurne ervoor dat het geen zin heeft om een pand snel te verkopen aan een bedrijf dat op die locatie eigenlijk niet hoort op gebied van bestemming. 


Leiedal pleit voor een behoud van de grootte (minimum 5000 vierkante meter) van de panden, terwijl heel wat mensen dit liever op een meer flexibele manier ingevuld zouden willen zien. 


Van de kant van de ondernemers wordt gepleit voor een doortrekking van de vernieuwende elementen zoals groenaanleg van het uitbreidingsgedeelte van het bedrijvenpark naar het reeds bestaande gedeelte van het bedrijvenpark, zodat de overgang tussen 'oud' en 'nieuw' geleidelijk aan kan verlopen. 


Een verslag van de Algemene Vergadering en de presentatie die die avond werd gebruikt vindt u HIER

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.