Barco scoort wereldwijd

15/2/2016
Barco scoort wereldwijd Barco heeft zijn jaarresultaten bekend gemaakt, en dat waren cijfers met een mooie strik rond. De omzet groeit wereldwijd met 13 procent. Het absolute paradepaardje is de zogenaamde ClickShare, een presentatietool dat draadloos verbindingen maakt tussen tablets, computers, smartphones en een groot scherm.Barco heeft zijn jaarresultaten bekend gemaakt, en dat waren cijfers met een mooie strik rond. De omzet groeit wereldwijd met 13 procent naar nu ruim 1 miljard euro (908 miljoen euro in 2014). De winst liep evenwel terug van 23,9 miljoen euro naar 17,4 miljoen euro. Het Kortrijkse technologiebedrijf is met zijn hi tech aanbod actief in drie sectoren: entertainment (projectoren voor digitale cinéma, 50 procent), B2B (digitale concepten voor vergaderzalen, 30 procent) en gezondheid (20 procent). Twee jaar terug stapte Barco uit defensie.
 

Het absolute paradepaardje is de zogenaamde ClickShare, een presentatietool dat draadloos verbindingen maakt tussen tablets, computers, smartphones en een groot scherm. Bedrijven gebruiken dit in hun vergaderzalen. De ClickShare alleen al is goed voor 100 miljoen euro. De voorbije jaren werden er zo’n 100.000 van verkocht. Zelfs het Witte Huis in Washington heeft het systeem besteld en gebruikt het op permanente basis. West-Vlaamse spitstechnologie op het hoogste Amerikaanse niveau. Barco wordt sinds 2009 geleid door CEO Eric Van Zele (67) die op zoek is naar een opvolger voor zichzelf.


Artikel door Karel Cambien

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.