Barco scoort wereldwijd

15/2/2016
Barco scoort wereldwijd Barco heeft zijn jaarresultaten bekend gemaakt, en dat waren cijfers met een mooie strik rond. De omzet groeit wereldwijd met 13 procent. Het absolute paradepaardje is de zogenaamde ClickShare, een presentatietool dat draadloos verbindingen maakt tussen tablets, computers, smartphones en een groot scherm.Barco heeft zijn jaarresultaten bekend gemaakt, en dat waren cijfers met een mooie strik rond. De omzet groeit wereldwijd met 13 procent naar nu ruim 1 miljard euro (908 miljoen euro in 2014). De winst liep evenwel terug van 23,9 miljoen euro naar 17,4 miljoen euro. Het Kortrijkse technologiebedrijf is met zijn hi tech aanbod actief in drie sectoren: entertainment (projectoren voor digitale cinéma, 50 procent), B2B (digitale concepten voor vergaderzalen, 30 procent) en gezondheid (20 procent). Twee jaar terug stapte Barco uit defensie.
 

Het absolute paradepaardje is de zogenaamde ClickShare, een presentatietool dat draadloos verbindingen maakt tussen tablets, computers, smartphones en een groot scherm. Bedrijven gebruiken dit in hun vergaderzalen. De ClickShare alleen al is goed voor 100 miljoen euro. De voorbije jaren werden er zo’n 100.000 van verkocht. Zelfs het Witte Huis in Washington heeft het systeem besteld en gebruikt het op permanente basis. West-Vlaamse spitstechnologie op het hoogste Amerikaanse niveau. Barco wordt sinds 2009 geleid door CEO Eric Van Zele (67) die op zoek is naar een opvolger voor zichzelf.


Artikel door Karel Cambien

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.