Nooddiensten zorgen voor snelle interventie na melding door passanten

15/2/2016
Nooddiensten zorgen voor snelle interventie na melding door passanten Op vrijdag 12 februari rukte de brandweer uit naar de hoek van de Industrielaan met de Heirweg op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord. Daar werd rookvorming gemeld in het leegstaande pand waar tot voor kort Loxam was gevestigd. Ter plaatse bleek de situatie niet zo erg. Een deel van een zonnepaneleninstallatie op het dak was oververhit geraakt. De omvormer werd vernield, het stalen dak liep beperkte schade op. Zorg dat u voorbereid bent op dergelijke incidenten bij uw bedrijf en dien een basisinterventiefiche in!De
eerste melding is binnengekomen via de 112 (dispatch Brugge) om 12:35 uur. Een tweede melding kwam binnen om 12:37 uur en tenslotte nog een derde geregistreerde melding om 12:45 uur.

 

Alle meldingen kwamen vanaf gsm-toestellen van omliggende bedrijven en/of toevallige passanten.
 

Om 12:38 uur werd de brandweer uitgestuurd.

De politie was ter plaatse om 12:42 uur.

De brandweer was er om 12:45 uur.

 

De oorzaak is een accidentele brand afkomstig van een omvormer van de zonnepanelen. De brandweer is ter plaatse gebleven tot de installateur het euvel verholpen had.

Het eerste wat gebeurt bij het binnen komen van een melding is het raadplegen van de basisinterventiefiche. Daarop staan de te contacteren personen bij brand en de eventuele aanwezigheid van expolosieve/ontvlambare stoffen. 


Zorg dat voor uw bedrijf de basisinterventiefiche in orde is! 

U kan voor uw bedrijf deze fiche invullen via deze link: http://www.hvzfluvia.be/formulieren/interventiefiche-bedrijven

 

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.