Nooddiensten zorgen voor snelle interventie na melding door passanten

15/2/2016
Nooddiensten zorgen voor snelle interventie na melding door passanten Op vrijdag 12 februari rukte de brandweer uit naar de hoek van de Industrielaan met de Heirweg op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord. Daar werd rookvorming gemeld in het leegstaande pand waar tot voor kort Loxam was gevestigd. Ter plaatse bleek de situatie niet zo erg. Een deel van een zonnepaneleninstallatie op het dak was oververhit geraakt. De omvormer werd vernield, het stalen dak liep beperkte schade op. Zorg dat u voorbereid bent op dergelijke incidenten bij uw bedrijf en dien een basisinterventiefiche in!De
eerste melding is binnengekomen via de 112 (dispatch Brugge) om 12:35 uur. Een tweede melding kwam binnen om 12:37 uur en tenslotte nog een derde geregistreerde melding om 12:45 uur.

 

Alle meldingen kwamen vanaf gsm-toestellen van omliggende bedrijven en/of toevallige passanten.
 

Om 12:38 uur werd de brandweer uitgestuurd.

De politie was ter plaatse om 12:42 uur.

De brandweer was er om 12:45 uur.

 

De oorzaak is een accidentele brand afkomstig van een omvormer van de zonnepanelen. De brandweer is ter plaatse gebleven tot de installateur het euvel verholpen had.

Het eerste wat gebeurt bij het binnen komen van een melding is het raadplegen van de basisinterventiefiche. Daarop staan de te contacteren personen bij brand en de eventuele aanwezigheid van expolosieve/ontvlambare stoffen. 


Zorg dat voor uw bedrijf de basisinterventiefiche in orde is! 

U kan voor uw bedrijf deze fiche invullen via deze link: http://www.hvzfluvia.be/formulieren/interventiefiche-bedrijven

 

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.