Nieuwe CEO voor Barco

29/4/2016
Nieuwe CEO voor Barco Barco laat weten dat het een opvolger heeft gevonden voor CEO Eric Van Zele. De keuze viel op Jan De Witte (52), die tot voor kort voorzitter én CEO was van de “globale healthcare IT”-divisie van multinational General Electric (GE).

Voor GE was hij ook al zestien jaar actief in het buitenland, meer bepaald in de VS en Frankrijk. Hij is dus erg ervaren en zeer vertrouwd met de beeldvorming in de medische informatica, uitgerekend één van basisactiviteiten van Barco.


Jan De Witte zetten zijn eerste carrièrestappen bij McKinsey waar hij vijf jaar actief bleef, achtereenvolgens in de kantoren van  Brussel, Amsterdam en Zürich. Hij volgde toen de klanten in de industrie en de transportsector op. Tussen 1987 en 1991 werkte hij op managementniveau bij de Belgische vestigingen van Procter & Gamble. Jan De Witte is burgerlijk ingenieur elektromechanica en heeft een MBA van de Harvard Business School. Merkwaardig: bij Barco kan niemand zeggen van waar Jan De Witte afkomstig is. Alleen dit: hij is een Vlaming. Merkwaardige vorm van communicatie voor een beursgenoteerd bedrijf.

 

Barco was al geruime tijd op zoek naar een opvolger voor Eric Van Zele. Omdat de zoektocht niet gemakkelijk was, werd zijn mandaat ook met enkele jaren verlengd. 


Artikel door Karel Cambien

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.