Nieuwe CEO voor Barco

29/4/2016
Nieuwe CEO voor Barco Barco laat weten dat het een opvolger heeft gevonden voor CEO Eric Van Zele. De keuze viel op Jan De Witte (52), die tot voor kort voorzitter én CEO was van de “globale healthcare IT”-divisie van multinational General Electric (GE).

Voor GE was hij ook al zestien jaar actief in het buitenland, meer bepaald in de VS en Frankrijk. Hij is dus erg ervaren en zeer vertrouwd met de beeldvorming in de medische informatica, uitgerekend één van basisactiviteiten van Barco.


Jan De Witte zetten zijn eerste carrièrestappen bij McKinsey waar hij vijf jaar actief bleef, achtereenvolgens in de kantoren van  Brussel, Amsterdam en Zürich. Hij volgde toen de klanten in de industrie en de transportsector op. Tussen 1987 en 1991 werkte hij op managementniveau bij de Belgische vestigingen van Procter & Gamble. Jan De Witte is burgerlijk ingenieur elektromechanica en heeft een MBA van de Harvard Business School. Merkwaardig: bij Barco kan niemand zeggen van waar Jan De Witte afkomstig is. Alleen dit: hij is een Vlaming. Merkwaardige vorm van communicatie voor een beursgenoteerd bedrijf.

 

Barco was al geruime tijd op zoek naar een opvolger voor Eric Van Zele. Omdat de zoektocht niet gemakkelijk was, werd zijn mandaat ook met enkele jaren verlengd. 


Artikel door Karel Cambien

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle geďnteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.