Het nieuw Europees eenheidsoctrooi

24/5/2016
Het nieuw Europees eenheidsoctrooi Na lang wachten, zal het vanaf januari 2017 mogelijk zijn om een Europees eenheidsoctrooi aan te vragen. Dat is goed nieuws want het eenheidsoctrooi biedt heel veel voordelen. Leer er meer over op Voka actua op 7 juni.

 

► Het wordt een échte Europese octrooititel. Het zal geldig zijn in 26 EU-lidstaten en dit tegen een vijfde van de prijs die vandaag betaald wordt voor bescherming in dezelfde lidstaten.

► Tegelijk met het eenheidsoctrooi wordt ook een volledig nieuwe Europese octrooirechtbank operationeel. Deze nieuwe rechtbank zal lokale afdelingen hebben in verschillende lidstaten, waaronder België. Vandaag moet een inbreuk op een Europees octrooi bestreden worden voor de rechtbanken van elke lidstaat afzonderlijk, wat zeer hoge gerechtskosten met zich meebrengt.

► Naast het Europese eenheidsoctrooi blijven ook de gewone Europese octrooien bestaan. Voor Europese octrooihouders bestaat er vanaf medio 2016 een mogelijkheid tot opt-out.

 

Wat mag u verwachten?
• Voordelen van het eenheidsoctrooi? Wanneer kiest u voor welk octrooi?
• Wat zijn de kosten?
• Waarmee moet u rekening houden bij een opt-out? Hoe gaat u te werk? 
• Wat zijn de risico's voor Belgische ondernemingen van een eengemaakt octrooigerecht?


Voor wie is deze Voka-actua bedoeld?

Voor alle ondernemingen die vandaag houder zijn van octrooien of die in de toekomst octrooibescherming willen aanvragen.
 


Spreker:

Pieter Callens (Advocaat - Senior Counsel Eubelius - gewezen adviseur IE Federaal Minister van Economie)


Agenda:

• 12u00: ontvangst met broodjeslunch
• 12u30: start sessie
• 13u30: Q&A


Prijs & annulatievoorwaarden

Gratis voor VOKA leden.
Niet-leden betalen 100.00€ (excl. btw) 

 

 

INSCHRIJVEN  

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.