Het nieuw Europees eenheidsoctrooi

24/5/2016
Het nieuw Europees eenheidsoctrooi Na lang wachten, zal het vanaf januari 2017 mogelijk zijn om een Europees eenheidsoctrooi aan te vragen. Dat is goed nieuws want het eenheidsoctrooi biedt heel veel voordelen. Leer er meer over op Voka actua op 7 juni.

 

► Het wordt een échte Europese octrooititel. Het zal geldig zijn in 26 EU-lidstaten en dit tegen een vijfde van de prijs die vandaag betaald wordt voor bescherming in dezelfde lidstaten.

► Tegelijk met het eenheidsoctrooi wordt ook een volledig nieuwe Europese octrooirechtbank operationeel. Deze nieuwe rechtbank zal lokale afdelingen hebben in verschillende lidstaten, waaronder België. Vandaag moet een inbreuk op een Europees octrooi bestreden worden voor de rechtbanken van elke lidstaat afzonderlijk, wat zeer hoge gerechtskosten met zich meebrengt.

► Naast het Europese eenheidsoctrooi blijven ook de gewone Europese octrooien bestaan. Voor Europese octrooihouders bestaat er vanaf medio 2016 een mogelijkheid tot opt-out.

 

Wat mag u verwachten?
• Voordelen van het eenheidsoctrooi? Wanneer kiest u voor welk octrooi?
• Wat zijn de kosten?
• Waarmee moet u rekening houden bij een opt-out? Hoe gaat u te werk? 
• Wat zijn de risico's voor Belgische ondernemingen van een eengemaakt octrooigerecht?


Voor wie is deze Voka-actua bedoeld?

Voor alle ondernemingen die vandaag houder zijn van octrooien of die in de toekomst octrooibescherming willen aanvragen.
 


Spreker:

Pieter Callens (Advocaat - Senior Counsel Eubelius - gewezen adviseur IE Federaal Minister van Economie)


Agenda:

• 12u00: ontvangst met broodjeslunch
• 12u30: start sessie
• 13u30: Q&A


Prijs & annulatievoorwaarden

Gratis voor VOKA leden.
Niet-leden betalen 100.00€ (excl. btw) 

 

 

INSCHRIJVEN  

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.