Het nieuw Europees eenheidsoctrooi

24/5/2016
Het nieuw Europees eenheidsoctrooi Na lang wachten, zal het vanaf januari 2017 mogelijk zijn om een Europees eenheidsoctrooi aan te vragen. Dat is goed nieuws want het eenheidsoctrooi biedt heel veel voordelen. Leer er meer over op Voka actua op 7 juni.

 

► Het wordt een échte Europese octrooititel. Het zal geldig zijn in 26 EU-lidstaten en dit tegen een vijfde van de prijs die vandaag betaald wordt voor bescherming in dezelfde lidstaten.

► Tegelijk met het eenheidsoctrooi wordt ook een volledig nieuwe Europese octrooirechtbank operationeel. Deze nieuwe rechtbank zal lokale afdelingen hebben in verschillende lidstaten, waaronder België. Vandaag moet een inbreuk op een Europees octrooi bestreden worden voor de rechtbanken van elke lidstaat afzonderlijk, wat zeer hoge gerechtskosten met zich meebrengt.

► Naast het Europese eenheidsoctrooi blijven ook de gewone Europese octrooien bestaan. Voor Europese octrooihouders bestaat er vanaf medio 2016 een mogelijkheid tot opt-out.

 

Wat mag u verwachten?
• Voordelen van het eenheidsoctrooi? Wanneer kiest u voor welk octrooi?
• Wat zijn de kosten?
• Waarmee moet u rekening houden bij een opt-out? Hoe gaat u te werk? 
• Wat zijn de risico's voor Belgische ondernemingen van een eengemaakt octrooigerecht?


Voor wie is deze Voka-actua bedoeld?

Voor alle ondernemingen die vandaag houder zijn van octrooien of die in de toekomst octrooibescherming willen aanvragen.
 


Spreker:

Pieter Callens (Advocaat - Senior Counsel Eubelius - gewezen adviseur IE Federaal Minister van Economie)


Agenda:

• 12u00: ontvangst met broodjeslunch
• 12u30: start sessie
• 13u30: Q&A


Prijs & annulatievoorwaarden

Gratis voor VOKA leden.
Niet-leden betalen 100.00€ (excl. btw) 

 

 

INSCHRIJVEN  

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.